LEDIG LÖRDAG

Idag har jag varit ledig och det var så skönt och av någon anledning så kändes det lite konstigt. När jag vaknade imorse var jag tvungen att kolla på jobbschemat för att se om det verkligen stämde.
 
Dagen har jag spenderat med min mamma. Vi hade "mor och dotter på äventyr"-tid. Vi åkte först och tankade och sedan ut mot flygstaden! Mamma skulle handla kattsand. Woho! Förstår inte hur hon kunde lura mig till att följa med på det, hehe! Efter det så tog jag chansen och övningskörde massa. Vi körde ut mot falkenberg, som vi alltid gör när vi övningskör. Har haft en riktigt mysig dag! 
 
Just nu sitter jag i soffan och är lite trött, men är ändå sugen på något. Kanske ska ta mig till maxi och köpa något litet. 
 
Morgondagen har jag längtat till! Jag ska nämligen gå på Titanic-utställningen med mamma, pappa och Fredrik. Mina föräldrar ville bjuda oss på det ett bra tag så imorgon händer det. Hoppas det är bra! Men bra eller dåligt så uppskattar jag det jättemycket! 
 
Nej, nu ska jag se om jag kan hitta en bra film att titta på! 
Ha en fin lördagskväll

MIDDAG PÅ HEAGÅRD

Dagen blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Fick det glada beskedet och efter jag återhämtat mig så cyklade jag in till stan för att berätta för tjejerna på jobbet. Dom har varit så bra stöttepelare i allt detta så var tvungen att berätta för dom. Passade på att köpa hem lite grejer, bilder kommer säkert imorgon, och tog en promenad på stan själv. Kände att jag kunde unna mig lite tid till att bara strosa runt och köpa något om jag ville det. Så skönt! Var längesedan jag kände att jag kunna göra det utan att få ångest. Kvalitetstid med mig själv! Välbehövligt! 
 
Tiden på stan fick kortas ner lite eftersom Fredrik och jag skulle åka till Dala för lite födelsedagsfika för Fredriks mamma klockan 15.00. Så där blev det lite kladdkaka och saft och sen lite lek i trädgården, lite gos med hästarna och massa bus med hundarna. 
 
Vid 18.00 var det dags att åka mot Heagård för middag. Blir aldrig besviken på maten som serveras där. Och för att inte prata om den underbara miljön dom har där. Det är ju ett gammalt stall som dom inrett så massa valv med tegel och inredning som passar den lantliga och lyxiga stilen. Så otroligt mysigt. Nu har vi kommit hem och Fredrik sitter vid sin dator och jag sitter med laptopen i knät framför TVn. 
 
 
Två bilder jag hann ta innan min mobil dog. Den börjar bli gammal och opålitlig. Hunden på bilden heter Morris!

ATT KUNNA ANDAS UT

Jag kan andas ut. Någon timme efter jag skrev inlägget i morse fick jag ett mail om att jag har klarat den första tentan. Finansieringstentan alltså. Och jag tyckte den var svår och det var ju en del som kom på tentan som jag inte hade pluggat något på. 
 
Hmm. Hur ska känslan beskrivas? Allt stannade upp och jag började kallsvettas samtidigt som jag darrade och grät. Låter väldigt dramatiskt för ett tentaresultat, men för mig var det ju en del som hängde på det. Var 1,5 hp från att få CSN pga att jag har några tentor efter mig. Har minst sagt haft några jobbiga år och tyvärr har det gått ut över min utbildning. Och det har varit oklart hur det skulle bli för mig, om jag skulle orka med att klara någon av de tre tentor jag skulle skriva nu innan skolan drar igång igen. Avslutet från vårterminen var ju inte så jättebra om vi ser på det måendemässigt så var lite orolig att jag kanske inte pallade pressen. Och jag måste vara ärlig och säga att jag inte pallade det igen. Grät varje kväll under de veckorna jag pluggade. Mådde uselt så fort jag inte pluggade och kände mig otillräcklig när jag pluggade. Men, slitet har nu lönat sig. Jag har klarat en av tentorna. En av tre. Och de andra två får jag svar på nästa vecka skulle jag tro. Håller tummarna för att det gått bra på de också. Har en känsla av att jag klarat juridiken, men är lite osäker på byggprojektledningen. Men vi får se.
 
Ärligt talat så kan jag säga att jag inte kommer bli lika glad för att klara de andra två som det var att få resultatet idag. Jag har nog inte riktigt förstått det ännu. Men pressen är borta. Tyngden på axlarna är inte lika tung längre. Jag kan andas ut. Jag sitter säker med CSN och jag kan försöka bli av med all press och stress som har lagts på mig. Ska verkligen försöka arbeta med att minska stress och oro i mitt liv så jag inte kontinuerligt utsätts för det. Har redan haft mycket skit i mitt liv och vill inte att det ska påverka livsglädjen. För fortsätter mitt liv så som det varit de senaste åren så kommer jag bli utbränd, om jag inte redan är det. Men jag lovar härmed mig själv att om det blir värre så ska jag ta tag i det och göra något åt det. Få hjälp. 
 
Det jag ville säga var att nu kan jag andas ut.
För stunden...

ATT INTE VETA

Godmorgon! 
 
Har redan hunnit med en del. Vikt tvätt och plockat undan sen kvällsmaten igår. Sett ett avsnitt av en serie och nu sitter jag och kollar studentportalen. Igen. För typ femtionde gången på tre dagar. 
 
Måste erkänna att detta är väldigt påfrestande. Vill ha svar nu så att jag kan ta ställning. Vill kunna andas ut och känna tyngden lyfta lite från axlarna. Men en vecka till. Sen så är det över tror jag. Och nästa vecka börjar skolan med och det ska bli skönt att komma in i lite fasta rutiner. 
 
Planerna idag? Tanken var nog att fixa lite här hemma. Kanske baka något, eller bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Ikväll är vi bjudna hem till Fredriks mamma för att fira hennes födelsedag. 
 
 

STRØSSEL

Gissa om jag ska gotta mig ikväll? 
Jag har haft en väldigt intensiv dag på jobbet med massa fysiskt arbete så kroppen är helt mörbultad nu. Kände att jag efter jobbet skulle somna när jag cyklade hem så jag köpte med mig lite gott till ikväll. 
 
Kom hem med dessa tre strössel från jobbet. Vi har nämligen börjat 3 för 2 på alla strössel så var ju tvungen att ta med hem och lyxa till det ikväll med god glass (och förhoppningsvis gott strössel!) 
 
Måste erkänna att jag är besatt av att kolla min mail hela tiden. Väntar spänt på att få mina tentaresultat och nu är det ännu mer nervöst eftersom det är ganska mycket som hänger på det. Så jag önskar och hoppas att det gått bra för mig.
 
Ha en fin kväll! 

WHAT TO DO

Lite så kände jag när jag vaknade för en stund sedan. Kroppen var van vid att vakna tidigt och sätta igång med pluggande direkt, men nu när jag är ledig och inte behöver plugga så hade det ju varit skönt med en go sovmorgon. Men men, jag ska inte klaga. Att vakna tidigt är bara bra enligt mig för då hinner man med mer på dagen. Frågan är bara vad tusan jag ska göra nu. 
 
Funderar på att ta en lång morgon med serier och långsam frukost. Bara mysa lite för mig själv. Sen blir det nog att städa och eventuellt tvätta lite kläder. Om jag inte somnar, det är okej det också. 
 
Imorgon ska jag jobba på dagen och efter det är det kräftskiva med familjen. Har sett fram emot det sedan det bestämdes så det ska bli kul. Söndag är ledig så får se vad som händer där, hoppas på en pyjamasdag! 
 
Måndag, tisdag och onsdag är det jobb och sen återgår jag till det vanliga kontraktet på två lördagar i månaden igen. Så det blir skönt med några dagars ledighet innan skolan drar igång v. 36. Lite mental förberedelse och sånt. 
 
Åhh, jag skulle kunna somna efter frukosten igen. Jag känner det.. Lite mat i magen och en serie kommer göra mina ögonlock tunga igen. Förstår inte varför jag somnar hela tiden, men antagligen är det ju sjukdomen. Får hålla igång så fort jag känner tröttheten komma! Eller gå till doktorn igen om det inte blir bättre. Kan ju bara vara under den stressiga period som var nu. Vi får se! 
 
Ha en fin fredag!!
 
 

SISTA TENTAN SKRIVEN

Idag skrevs det sista tentan för denna perioden. Det var i byggprojektledning och jag tyckte tentan var svår. Kunde faktan bra men räkneövningarna var svåra. Men jag är positiv ändå! 
 
Känns som jag kan pusta ut nu, men det är inte över ännu. Nu börjar den olidiga väntan på resultaten med. Men något som känns skönt det är att det nu är utom min kontroll, vilket innebär att jag slipper den ångesten som kom så fort man inte pluggade. Så det är jävligt gött.
 
Planerna nu då? 
Idag ska jag bara slappa och göra precis det som jag vill. Vill jag sova, då sover jag. Vill jag kolla serie hela kvällen så gör jag det. Med gott samvete! 
Imorgon kommer jag kanske träffa Otto, men annars blir det nog lite fix här hemma med städning, tvättning och sånt. Kanske rensar min garderob. Gillar ju att göra sånt efter tentor eller intensiva perioder. 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen med ipaden och kolla på ett avsnitt
 

MONDAY

ny vecka, nya tag. Eller?
 
Jag skrev ju en finansieringstenta i fredags som var svårare än jag trodde. Hade ju gjort en finansieringstenta tidigare, men denna var väldigt svår. Så kände mig lite halvt knäckt efter tentan. 
 
Helgen har nu gått och jag har matat igenom 6 jurdiktentor och läst igenom de paragrafer vi har i lagboken och försökt tolka dom. Så stört många paragrafer och en del är på ren grekiska! Men men, hoppet är ännu uppe! Är ganska bekväm med juridik och det språket som krävs på tentan. Så hoppas på att tentan imorgon är rättvis. Inga nya avsnitt eller paragrafer som vi inte haft. Känner mig ganska lugn eftersom man inte riktigt kan läsa på någon direkt fakta, utan svaren finns ju framför mig på tentan- i lagboken. Det gäller bara att andas, ta det lugnt och läsa högt i huvudet typ. 
 
Juridiktentan är imorgon och sen är den sista tentan för perioden på torsdag. Då är det byggprojektledning som gäller och ska plugga direkt efter juridiktentan imorgon. Intensiva veckor, men det kan det vara värt om det visar sig ge resultat. 
 
Ser fram emot helgen som kommer för då ska jag nämligen träffa min familj. Jacob och Jenny och Jason kommer ner och vi ska ha en kräftskiva. Det har vi inte haft på typ över 10 år känns det som. Ska krama hela familjen! Blir alltid så känslig och kramig när jag har/haft jobbiga perioder. Men varför inte visa att man tycker om dom? Man vet aldrig när det är försent, vad som helst kan hända. 
 
Ha en mysig måndag. Det ska jag ha med Fredrik i soffläge framför Idol! 

TENTAFREDAG

Japp, idag är det tentadag!
Och det känns faktiskt helt okej. Det känns som jag vaknade upp och kände att det faktiskt inte är omöjligt att klara finansieringstentan. Längesen man faktiskt kände så. Men men, skriver tenta 9-14 , men kommer säkert bara sitta till 12. Efter tentan var det prat om att jag skulle följa med en vän in till stan för att vara sällskap när han köper något. Men sen är det hem, slappna av lite och sen kötta på med juridikplugg! Nästa tenta är på tisdag så måste ta vara på dagarna. Men med pauser såklart, annars blir jag helt koko har jag märkt nu. 

Hoppas ni hittar på något skoj idag! Skänk en tanke till mig i tentasalen, kan behöva det ;) 

Ha en fin dag!

LÅNGT HÅR


 

EXTRA PLUGGDAG

Jag trodde tentan var idag, men igår fick jag reda på att tentan är imorgon, fredag. Ni anar inte hur jag kände när jag fick reda på det. Så jag har fått en extra dag på mig att plugga och jag tror faktiskt jag behöver det. Har en hel del formler som ska läras in och som inte får blandas ihop. Dock kommer jag inte läsa samma papper om och om igen utan kommer varva plugget med små pauser där jag gör något annat. Typ städar. och kanske repetera medan jag städar. Försöker hela tiden rabbla formler så fort jag inte pluggar för att se hur mycket som fastnat, och det går faktiskt ganska bra. Så det är nog inte helt hopplöst imorgon. SKÖNT!
 
Dagen kommer att bestå av tentaplugg och sedan ska jag åka till gymmet och träna. Så fort jag börjar plugga och stressa kring skolan så vill jag helst träna för att få bort spänningar, stress och sånt. Tänka på annat för en stund och framförallt svettas och bli helt mör i kroppen. Så jag ser fram emot att träna tills kroppen knappt orkar bära mig hem och sen ta en dusch och sitta i pyjamas och plugga en sista gång innan det är läggdags. Mysigt!
 
Nu ska jag ta och läsa igenom det en gång och sedan blir det att ta tag i köket. Diska lite och fixa fint. 
 
Ha en fin dag!
 
 

COLA LIGHT OCH MARABOU

Här sitter jag i soffan och är ganska nöjd med tillvaron just nu. 
Har precis ätit och dricker nu cola light. Hade ett sådant sug efter det så det fick det bli! Köpte med en liten marabouchoklad med schweizernöt eller hur det stavas. Köpte en liten istället för en sån stor. Kände att en liten är bättre, mindre bitar och mindre choklad helt enkelt. Man måste liksom inte köpa den stora trots att man får mer för pengarna. Med en liten får man choklad, men man har inte mycket som "måste" ätas upp bara för att man har det hemma typ. 
 
Igårkväll hamnade jag hemma hos Hanna och Stefan som bjöd på middag. Kikärter med diverse grönt typ. Skitgott! Köpte hem fyra paket med kikärtor idag, är skitbra att ha hemma om man är sådär akuthungrig efter något gott att äta som inte får ta lång tid att laga. Gick och la mig helnöjd igår! 
 
Idag har jag jobbat. Det var väldigt mycket folk på stan och det är alltid kul att jobba då. Mycket glada shoppingmänniskor och turister. Känner mig dock helt slut i både rygg och fötter nu, men kommer sova så gott inatt. Hade velat ha en sovmorgon, men jag och sambo ska åka till Harplinge imorgon på morgonen för att kolla på när hans lillebror ska tävla i hästhoppning. Tror det kommer bli väldigt mysigt! 
 
Nu är jag helt ledig från jobbet i två veckor framöver. Och eftersom Fredrik fortfarande jobbar så blir det att jag kommer plugga när Fredrik jobbar. Det är sååå bra. Hade han varit hemma hade jag nog inte kunnat plugga lika mycket som jag kan när han är borta till 16.00. Ingen som distraherar mig! 
 
Nej, nu ska jag ta och hämta en filt, chokladen och titta på något skoj på tv. Antagligen kommer jag somna. Känner redan nu att det hade varit skönt att blunda lite bara. Vila ögonlocken ni vet ;) 
 
Ha en fin helg! 

BYGGPROJEKTLEDNING

Som ni kan tolka av rubriken så är det byggprojektledning jag pluggar idag. Pluggar endast på faktan idag så tar jag räkneövningarna i början nästa vecka. Känns faktiskt bra att ta lite varje dag och dela upp ämnena. På så sätt så kan man återkomma till ett ämne och se hur mycket som fastnat. Tror detta är en bra studieteknik om man har flera olika tentor. 
 
Imorgon är min pluggfria dag. Jag ska nämligen jobba och tänkte ta kvällen ledig från plugg eftersom jag troligen kommer vara helt slut efter jobbet. På söndag blir det juridikplugg. Och så ser min helg ut. Kanske inte den roligaste, men jag kommer må så bra efter detta eftersom jag verkligen satsat på tentorna och skolan. 
 
Igår kom Otto hit efter hennes jobb. Vi åt frozen yoghurt på balkongen, hade en pratstund och sen fixade jag hennes naglar. Tror hon blev nöjd. Här nedan ser ni resultatet.
 
 
Det är flera som har sagt att dom vill att jag ska göra glitternaglar på dom så det är ju skitkul! Väldigt roligt att andra tycker att man är duktig på något. 
 
Ha en fin fredag!

HATTEN

 

THURSDAY

Idag är det torsdag och änsålänge har jag bara pluggat och småplockat lite här hemma. 
 
Planerna idag är att fortsätta plugga inför tentorna som kommer nämre. Sen får jag finbesök av Otto som kommer över för en liten fika och pratstund. Det var lite prat om att jag skulle fixa hennes naglar också. Så det blir skönt med en liten paus från pluggandet. 
 
Ikväll hade jag tänkt laga en riktigt god köttfärssås till mig och min älskade man. Ska försöka få han att hjälpa till eftersom han är väldigt duktig på att laga köttfärssås och gör vi det tillsammans så blir den bäst. Efter maten blir det ännu mer plugg och eventuellt en liten sväng till mataffären. 
 
Morgondagen? Jo, den kommer bestå av plugg. Idag har jag fokserat på att plugga till finansieringstentan och imorgon blir det fokus på antingen juridiken eller byggprojektledning. Måste säga att det är väldigt svårt att förbereda sig för 3 olika tentor som är i 3 helt olika ämnesområden typ. Men, det ska nog gå. Är taggad till tusen för att klara detta nu! 
 
Hoppas ni har det bra! 
 
 
 

ÄR MAN SJUK FÅR MAN BESTÄLLA PAKET

Dessa trillade ner igår och idag. Beställde lite grejer så jag kan fortsätta med naglar och nageldesign. Ska bli spännande att testa allt! 
 
 
 
Det som jag också beställde men som jag inte har fotat är 10 olika stripingt tapes och några mallar bara. Dom var inte lika roliga att ta en bild på.