hur mår du?

Idag har jag varit i skolan från 8.30 till ungefär 17.30. Satt ner och pluggande konstant. Skrev t.o.m. medans jag åt lunch. Den enda pausen jag tog var en toapaus kombinerat med att fylla på vattenflaskan. Ja, ni fattar grejen. Ganska så jätteintensivt.
Jag har så grymt mycket i skolan just nu och känner inte att timmarna på dygnet inte räcker till och att min energinivå inte kan klara av det. Allt är kaos i mitt huvud och jag har alltid något som virrar runt i hjärnan.
Skulle någon be mig och sätta mig ner och berätta hur jag mår skulle jag få kortslutning. Pallar inte trycket.
 
Jag mår inte så bra just nu, på alla sätt man kan må typ. Orkar inte berätta för folk. Dom har sina egna problem och vardag att hantera, så jag känner att det är lika bra att bara hålla det inne. Har inte världens största behov av att få ut det nu, så det får vara såhär sålänge.
Men jag försöker må bättre och jag försöker göra allt för att hålla mig över ytan i skolan, men det är svårt. Och det är inte bara skolan som tynger, det är bara toppen av isberget typ.
Så jag ber att ni ska försöka ha förståelse om jag är off och inte så engagerad, för jag kan knappt hantera min egna vardag. allt är KAOS. Vill rensa bort allt och starta om. Söker miljöbyte och försöker ta mig ur min bubbla, men det går inte så bra. Något stämmer inte.
Nu ska jag kolla tv någon minut och sen gå och lägga mig. Har lagt mig vid 21.00 flera dagar i rad och haft mardrömmar många nätter. Det är definitivt något som inte stämmer. Men nog om detta.
 
Ha en fin kväll och tänk inte för mycket över detta inlägget, det kommer säkert raderas inom kort.
KRAM på er (bara för att jag behöver en kram)

Städhumör

I söndags vaknade jag tidigt och medans Fredrik låg och sov så fick jag flipp och gick upp på vinden för att börja städa och sortera. Vår vind har varit proppfull och helt oorganiserad för att man bara ställt in det i dörren. Så jag packade i kartonger och skrev på kartongerna och började stapla längs med sidorna istället. Nu ser det bättre ut men är fortfarande inte färdig. Det får bli en annan dag jag börjar igen. Fick rensat bland massa kläder och tror det blev två gekåspåsar med kläder som mamma skulle kolla igenom och resten doneras. Är faktiskt lite stolt över mig själv att jag kunde göra mig av med det, annars kan jag lätt bli lite av en hamstrare.
 
Mitt städhumör fortsatte igår då jag vaknade tidigt. Var egentligen helt ledig igår och tänkte ha sovmorgon, men det går inte alltid när man har en sambo som börjar 0800 i skolan och som inte kan komma upp ur sängen. Fick höra hans alarm kanske 5 gånger och då var jag så irriterad att jag inte kunde somna om! SÖMNTUTA! :)
Eftersom jag vaknade så tidigt ville jag göra så mycket som möjligt av dagen och det gjorde jag. Gick upp ur sängen 0815 och åt frukost, efter det fixade jag disken (läs diskberg) och gjorde köket skinande rent. Satte mig i soffan och tittade lite på tv och kom på tanken: det är nog inte många som har den tidiga tvättiden på en måndag. Så jag gick ner för att se om det fanns tvättid, och det gjorde det! Tvättade våra sängkläder så vi kan bädda nytt, det är ju den skönaste känslan! Nere i tvättstugan mötte jag en kvinna som ville ha lite hjäp med var man skulle hälla sköljmedel och tvättpulver, så det gjorde jag. Och jag gav henne resten av min tid (klockan var 1000 och tvättiden slutar 1200) eftersom jag såg att hon hade väldigt mycket tvätt kvar att göra. Jag kände att det räckte för mig för att vår tvättställning blir alltid full när sängkläder tvättas. Lite dagens goda gärning- känsla.
 
Klockan 1100 skulle jag till skolan för att träffa gruppen som jag arbetar med i vetenskaplig metod, men jag kom dit så fanns det inte mycket att göra så jag åkte hem en timme senare. Vi ska ses idag istället, innan föreläsningen som börjar 1315. Efter det ska jag nog sitta själv och plugga lite, kan känna att det behövs för att inte ångesten ska komma.
 
Känns som jag börjar bli sjuk med, har lite ont i halsen och känner mig lite seg och tung. Hela dagen igår hade jag huvudvärk och vaknade med det idag med. Hoppas inte det blir värre för jag har verkligen inte tid till att vara sjuk!
 
Hoppas ni får en fin tisdag!

Två bilder, en ful och en seriös från gårdagen

 
OBS! Jag hade inte på mig den tröjan sen på kvällen!
 

Lördagskvällen

Igår var jag hemma hos en klasskompis och åt middag. Jag hade fixat mig fin och kände att det skulle bli en bra kväll när jag lämna vår lägenhet. När jag kom dit möttes jag av en glas klasskompis som hade tänt massa ljus i hennes lägenhet och doftljus och köket luktade mat. Så himla mysigt!
Medans maten puttrade på spisen serverade hon lite kex och ost. Och det var helt seriöst den godaste brieosten jag ätit. Någonsin!
När maten serverades förflyttade vi oss från soffan till matbordet. Hon hade lagat kycklingrulader med katrinplommon i som hade gottat sig i en sås baserad på rulladerna. Helt gudomligt! Till detta serverade hon pressad potatis, haricot verts och gelé. Jag hade tagit med mig två flaskor vin, varav den ena rosé och den andra var en alkoholfri mousserande jordgubbsdryck. Den smakar faktiskt nästan färska jordgubbar! Det var en stor hit hos johanna som jag tror kommer köpa den flera gånger nu framöver!
När vi var mätta och belåtna satte vi oss i soffan och tittade lite på tv. Men sen tog pratandet över och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var jättemysigt! Och inte nog med all mat och ost, Hon hade fixat en dessert med! Det var en himmelsk god chokladmousse som serverades med grädde och färska hallon. MUMS!
Är riktigt nöjd med kvällen och gick och la mig väldigt nöjd.
 
Här kommer lite bilder
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 

Garderoben

Ja, min garderob är inte så stor, men jag gör det bästa ur situationen. Jag försöker ändå ha ordning och reda men efter ett tag så ger jag upp och saker hamnar på golvet. Även saker som inte hör hemma i garderoben, men som hamnar där ändå när man städat, HOST, "städat". Men för några dagar sedan så rensade jag lite. Sommarkläderna hamnade på vinden och kläderna sorterades lite mer efter färg. Så nu är det riktigt fint och man har koll på det som är i garderoben.
 
Här kommer en före och efter- bild
 
Ja ni ser ju lite påsar och en träningsmatta och en låda med nagellack på sniskan. Haha, jag är ganska bra på att stöka ner. Men resultatet blev bra och man kan se skorna nu och så kan man se vilken färg golvet är! Framsteg!
 

äntligen fredag!

 

Dagens planer

Idag har jag inga föreläsningar i skolan så jag ska arbeta med min grupp. Vi ska skriva om ett börsföredag och lite så i finansiering. Dom kommer till mig runt 10.00 och så ska vi sitta här hemma och se om vi inte kan komma en bra bit. Köpte lite fika igår och ska gå och köpa nybakat bröd sen som vi kan äta till lunch. Tror det blir mysigt, hoppas bara inte lägenheten luktar sen igår. Har tänt doftljus (Yankee, såklart) och hoppas den kan ta över lukten i lägenheten.
 
Så idag ska det pluggas, sen när dom gått ska det vikas tvätt och inhandlas brandskydd! Vi storstädade igår så kanske ska ta en sista tur med att torka damm och dammsuga sen så det verkligen är rent. 
Kanske ska till badhuset sen och simma, men vet inte om det finns tid för det. Allt beror på hur länge vi sitter och pluggar sen. 
 
Ha det bra idag! 
 

mikron från helvetet

Vi köpte ju ny mikro häromdagen, och den är jättefin och allt, men igår hände det en liten olycka. 
Vi skulle poppa popcorn till ett avsnitt av Game of Thrones, och sätter igång mikron, 3.00 minuter som vanligt. Men när jag ska hämta popcornen (tiden hade inte ens gått) så möts jag av en rykande mikro. Öppnade luckan och så kom det en stor boll av rök. Popcornen var brända, minst sagt!! Skyndade mig att stänga igen och ropa på Fredrik. Tror t.o.m. jag skrek "vår mikro brinner". Fredrik kom och tog ut popcornpåsen, och till min lättnad så brann den inte. Han skyndade sig att kasta ut den på balkongen för att få bort att rök och lukt som lägenheten nu var fylld med. Alla fönster öppnades och jag stod och jag viftade med en bok för att få ut röken. Och jag kan säga till er att den röken var inte nådig. Mina ögon rann och kunde knappt andas pga att lukten var så skarp. Så jag stod där och viftade medans Fredrik klättrade upp och var redo att stänga av brandarmet om det skulle gå. Klockan var runt 22 så vi ville verkligen inte skapa något kaos i huset. Nu när jag tänker efter så kanske lukten kom ut i trapphuset! Hoppas inte det! 
Vi vädrade hela kvällen och försökte ändå njuta av ett avsnitt GoT, men jag kan ju säga att jag inte kunde sluta tänka på det. Tankar som " tänk om jag inte hade gått ut för att titta till dom? jag kände ingen lukt då, så det var bara ren tur att jag tänkte gå ut i köket för att se hur det går i nya mikron.", "tänk om det hade börjat brinna och vi hade ingenting att släcka den med". 
Och jag som har TJATAT på att vi ska köpa brandskydd, (senast idag när vi var på clas ohlsson, så jävla typiskt) och så händer detta. Nu kan jag ju säga att jag idag ska köpa brandskydd. Kosta vad det kosta vill, ordentligt brandskydd måste jag ha. Brandsläckare och kanske en brandfilt. Såg att det fanns speciellt spray typ för småbränder i köket. En sån måste jag ha. För nu kommer jag inte kunna sova gott om nätterna när vi har en sån dum mikro och inget ordentligt brandskydd.
 
Vi lever och lägenheten är intakt. Mikron däremot.. njaa. Har hört att man kan lägga in en skål med ättika och att det ska ta bort lukten. Det som är bränt inne i mikron vet jag inte om man kan ha så. Men får ringa runt och söka lite på internet tror jag.
 
Jaha, så detta blev ett helt inlägg om popcorn, mikro och rök/brand. Hoppas jag aldrig mer får uppleva denna rädsla igen eller att ingen av er får uppleva det. Så man kan väl säga att dagens tips är: BRÄNN ALDRIG POPCORN. HA STENKOLL PÅ DOM NÄR DOM POPPAR

fullspäckat schema, trasig karamellskål och lite drömmar och så

Jag överlevde dagen! 
Har hunnit med jättemycket idag! Först var det ju inventering i morse, direkt därefter var det föreläsning. Höll på att somna, min hjärna pallade inte lyssna och den ville typ stängas av. Men jag klarade mig, cyklade hem och vilade någon minut på soffan innan jag fick fnatt. Gick ut i köket och kollade på vår gamla mikro. Fy fan va gul och ful och äcklig den är! Jag fick nog och sa till Fredrik att det var dags nu. Nu skulle det inhandlas en ny mikro! Med tanke på att det är mamma och pappas gamla som dom köpte innan jag var född, så var det dags. Haha, förstår inte hur vi överlevt med en 22 år gammal mikro!! Blir lite ledsen att vi ska slänga den på soptippen, den är ju lika gammal som jag och jag har använt den hela mitt liv. Separationsångest kallas det. 
 
Till kvällsmat åt vi laxgratäng, mycket gott måste jag säga! Har alltid tyckt om fisk, smakar helt underbart, men lukten är inte alltid den bästa. Direkt efter ville jag sätta upp mikron och göra fint i köket. Och fint blev det! Ska ta foto och visa er senare, just nu är jag helt slut. Men måste bara berätta om vad som hände när jag gjorde fint och diskade. Min fina karamellskål med lock gick i tusen bitar. Blev asledsen. Stod och tittade på delarna och bara var jätteledsen. Min fina skål... Ja och så det är nu jag säger att jag önskar mig en ny karamellskål som finns i chilibutiken på väla. Eller en annan fin sån skål som är i klart glas. MIN KARAMELLSKÅL :( 
 
Nu är det chill i pyjamas som gäller och sen är det idol klockan 20.00! Inte för att jag följer det slaviskt, men jag gillar att titta på det när jag kommer på att det går! Blir så glad för dom som kan sjunga bra. Så roligt för dom att dom får sån otrolig bekräftelse på att dom har talang! Och kul att dom vågar ge sig ut i den världen, kan tänka mig att det är lite skrämmande att bara slänga sig in i idolkarusellen och förlita sig på sin röst och bara köra sitt race! Men det måste vara en ritkigt härlig upplevelse! Önskade jag hade någon talang som folk la märke till och få en boost av människor som tycker jag har talang som är värd att lyssna på/se/läsa/mm. När jag var liten ville jag sjunga. Som Christina Aguilera! Det var min dröm! Var med i alla musikaler och shower som var på skolan och ville sjunga och dansa. Sen fick jag intresse för dans och har provat på massa olika stilar och så, var nog ganska duktig. Men sen kom det pojkar och shopping på stan som kom ivägen (ja, ni vet ju hur det var när man var tolv och fick veckopeng). Då var det mer måla och rita som var min hobby. Ritade alltid i svart/vit. Minns att jag ritade Ariel och nu när jag ser den så var det faktiskt riktigt bra, om man får säga så. 
Nu i äldre ålder har jag velat uttrycka mig mer i text. Började skriva och fortfarande rita lite och det trivs jag med. Skriver mer saker än jag publicerar här. Vågar inte riktigt. Det är lite läskigt att visa upp sitt arbete för världen, ungefär som idoldeltagarna gör när de ska stå rakt upp och ner och sjunga för juryn. Det är nervöst liksom. Man känner sig naken och sårbar. Men om ni vill kanske jag kan publicera något här.
 
Nä, nu ska jag ta och göra en chailatte och bara ta det lugnt tills idol börjar. Ha det fint och hoppas mitt långa inlägg (som spårade ur lite, skulle inte skriva mycket från början men fastnade i en tanke) inte gjorde er uttråkade! typ som den långa parantesen.. eller min långa avslutning. 
 
Hejs!

Tisdag

Nu har jag laddat upp med en ordentlig frukost! Idag är det nämligen en dag fylld med massa måsten. Ska jobba lite 9-12 och sen skynda mig hem för lite lunch, för sen är det föreläsning 13-15. Det är väl alla måsten, inte världens jobbigaste, men det kommer nog bli lite jobbigt för mig och min hjärna. 
Efter föreläsningen hade jag tänkt städa här hemma, blev inte så mycket gjort igår. Men får se om jag orkar sen. 
 
Nu måste jag fixa mig lite så jag inte behöver stressa. Funderar med på om jag ska förebereda en sallad till lunch redan nu. Ja, det ska jag nog göra. 
 
Ha det bra idag!

bloggmåndag

Hur kommer det sig att man alltid lyckas blogga på måndagar och sen lätt glömmer bort veckans andra dagar? Skumt det där!
 
Men det är ju som sagt måndag idag och för mig har det inneburit föreläsning hela förmiddagen, finansiering var det. För en gångs skull hade jag energi nog att klara av hela föreläsningen utan att försvinna helt. Och jag kände att jag kunde hänga med i allt. Så det kändes skönt! 
 
Direkt efter föreläsningen åkte jag och Fredrik och handlade. Hela inköpskorgen bestod av sallad och massa andra nyttigheter som det ska smaskas på! Bland annat hittade jag matvete bland bönorna (letade efter sojabönor) och tänkte; varför inte prova det? Jag har ju redan massa mathavre hemma och gillar det, så varför inte prova ännu fler saker? 
Så när vi kom hem gjorde jag en dundergod sallad bestående av romansallad, gurka, majs, röd paprika, lite fetaost, kalkon och såklart hällde jag i lite matvete med. Och resultatet blev riktigt bra! Åt upp det och stack sen till gymmet och köttade järnet! Tur att det inte var så många som tränade klockan 14.00 en måndag för det kändes som jag åt upp allt syre typ. Var helt slut efter träningen så la mig på golvet där man stretchar och typ låtsades stretcha när någon kom och sen så bara låg jag där och var helt zombiefierad. Men skönt var det! 
 
Nu så sitter jag i soffan efter att ha ätit en banan och ett ägg. Är ensam hemma så tänkte snart ta en dusch och sen tända lite ljus och så och försöka få pluggat lite. Kan behöva ta igen lite från första veckan nu när böckerna har kommit. Planerar att ha maten halvt färdig när Fredrik kommer hem sen med, som en liten överraskning. Om jag hinner. Ingen stress idag, ska bara njuta och mysa. 
 
Ja, nu får det bli duschen! Imorgon ska jag jobba lite innan föreläsningen, det är nämligen inventering då! Så känner att jag gärna vill hjälpa till så mycket som möjligt! Men det ska bli roligt! Älskar ju som sagt mitt jobb och kollegor så det är aldrig tråkigt att jobba. Men en dusch och sen lite chill så jag är redo för morgondagen. 
 
Ha en fin måndag! 

Måndagen

Var ju som sagt i skolan hela förmiddagen igår, fick fina Fredrik till att hämta mig från skolan. Söte! 
Vi åkte till elgiganten och spanade in tangentbord till datorn som är kopplad till TVn. Trådlöst såklart, annars händer det olyckor när klumpiga jag är i farten. Vi hittade ett bra och billigt som hade inbyggd mus, perfekt! Det är det som jag skriver på just nu. Känns riktigt bra faktiskt! Men nog om det!
 
Otto kom och plockade upp mig efter hennes jobb. In mot stan för lite ärenden, sen hämta ut biobiljetter. Vi skulle se Hur många kramar finns det i världen. Det var gänget från hudiks-teatern (tror jag det heter) och tycker dom är så himla mysiga! Filmen var bra och det var tillochmed att man skrattade högt ibland åt vissa scener. Det är ganska sällan jag skrattar högt åt filmer och speciellt inte på bio, men vissa saker i filmen var så klockrena att hela biosalongen skrattade. Härligt! Väldigt nöjd med gårdagen, kändes lite som vardagslyx att få gå på bio en helt vanlig måndag.
 
Vad är planerna idag då? jo, jag har föreläsning, ja eller introduktion men dom gillar fortsätta med föreläsning direkt efter. Den börjar 13.15 så känns inte som jag hinner göra något innan mer än att städa, diska och vika tvätt. Efter föreläsningen som slutar 15.00 tänkte jag köra ett grymt pass på gymmet. Ska nästan inte kunna gå imorgon av träningsvärk tänkte jag. Okej, inte så extremt, men vill ha träningsvärk. Så himla gött att känna att man har gjort något. Nästan så att man straffar sig lite eftersom man inte tränat på ett tag, och det kan man ju förtjäna. 
 
Ha en fin tisdag och hoppas ni haft en bra start i skolan eller får en om ni inte börjat ännu!
 
pusspuss

HT13

Ja, då har höstterminen 2013 startat! På en regning måndag. Ingen sådär jättebra start måste jag säga, men det ska nog gå. 
Dagen började 8.15 med introduktion av Finansiering med inriktning för  bygg- och fastighetsekonomer. Därefter var det en föreläsning i det med. Det är en kurs som kommer handla om finansiering (såklart), och aktiebolag och lite så. Tror nog det kan bli intressant! Måste beställa hem boken i det så jag kan börja på direkten med pluggandet! 
Vi fick två uppgifter som ska göras i grupp, ena gruppen ska man vara två och i den andra ska man vara tre och man får inte vara med samma. Och det är ju alltid roligt! Älskar att träffa nya människor, och det är perfekt tillfälle att lära känna några när man arbetar ihop i en grupp. 
 
Imorgon är det introduktion av den andra kursen, scientific method:theory and application. Och ja, den är troligen på engelska. Första kursen på engelska, men det ska bli spännande! Bring it on liksom! Jag är redo för nya utmaningar.
 
Är fortfarande väldigt taggad och motiverad till skolan och träningslivet nu i höst. Många vänner åker för att bo på andra håll, och en väldigt kär vän till mig flyttar hem igen så jag kommer få det finfint! Kommer sakna vännerna som flyttar helt obeskrivligt mycket, men jag överlever. Det finns skype och flyg/buss/bil/tåg. Jag känner att det kommer bli en bra höst!
Massa mys, massa plugg och massa träning! 
 
Hoppas ni är lika taggade inför hösten 13 som jag är! 
 
Puss