Hur helgen varit

I fredags var jag och Fredrik på jysk och fick med oss ett avlastningsbord hem. Den är inne i sovrummet och på den står nu vår gamla tv. Så vi kan titta på film och serier i sängen nu. Mysigt! Dock har vi inga vanliga kanaler där, vilket på ett sätt är skönt för då blir det inte för mycket tvtittande i sängen. Nu måste vi koppla in datorn och fixa så vi kommer nog inte fastna i sängen och bara titta tv hela tiden.
 
Satte ihop hela själv när vi kom hem, Fredrik hade något annat som han pysslade med. Men jag gillar ju att göra sånt så jag njöt lite av att göra det själv. Förrutom när det blev tungt att hålla i allt själv när man skulle skruva på benen. Men det gick och blev hur bra som helst! Ska nog fota någon ljus dag så ni kan få se. Nu är jag snart nöjd med sovrummet, det enda som fattas är en ny säng. "det enda". Hahah, kommer behöva spara flitigt för att kunna köpa ny säng, för nu när man väl ska köpa ny så ska det ju ändå vara ordentligt. Men har ni några tips på billiga kvalitetssängar så hojta till! 
 
Lördagen bestod av jobb 9-16 och sen la jag mig i sängen direkt efter faktiskt. Var helt slut både fysiskt och psykiskt. Så resten av dagen bestod av pesto-soltorkade tomater-mozzarella- toast och en dålig film i sängen innan jag slocknade.
 
Idag har jag inte gjort värst mycket. Halvt storhandlade med Fredrik. Köpte lite kött och annat som är bra att ha i frysen typ så nu är vi laddade. Ska bara försöka engagera Fredrik i matlagningen och inte minst planeringen av maten med. Måste bli lite bättre på det själv, men tycker vi båda ska vara lika engagerade. Matlagning kan ju faktiskt vara kul, speciellt om man gör det tillsammans! Så mer sånt ska det bli! Funderar på att ha en liten bakdag med honom med. Hoppas han går med på det.
 
Till middag åt vi fläskkotletter med rösti. Älskar rösti så för mig blev det en supersöndagsmiddag! Men det är ju såklart inte det bästa att äta, men ibland får man ju släppa loss, he he. 
 
Har precis städat lite och diskat från middagen, halvt tittar på tv och Fredrik spelar så tvingas lyssna på hans skypesamtal. Tror det blir någon film ikväll om han kan slita sig. Köpte en cola innan med, så ska njuta av ett glas. Har inte druckit det på hur länge som helst, så kommer säkert vara väldigt sött och nästan inte gott, men ska ändå njuta av att synda lite ;) 
 
Morgondagen kommer bestå av skola, plugg, torka damm och dammsugning.

Torsdag

Dagens planer är att vara i skolan 13-15 och ha byggprojektledning. Så det är en väldigt kort dag i skolan idag. Har ingen aning om vad som händer efter, vi får se helt enkelt.
 
Igår beställde jag hem lite böcker till dom nya kurserna, 1500 gick det kalaset på! Men det är bara att betala för jag måste ju ha dom för att klara det. Måste satsa mer på skolan nu och kämpa på, så kommer lägga nästan all fokus på skolan. Med mina nya glasögon kommer det säkert gå bättre. Förhoppningsvis..
 
Ha en fin torsdag nu! 

Jag har fått glasögon



morrn

Godmorgon! 
 
Har varit vaken ett tag. Vaknade av mig själv vid 7-tiden imorse så har hunnit med en del. Fixade lunchlåda till idag, fixade mig själv (äntligen kan man sminka sig och känna sig snygg igen efter tentaperioden) och åt frukost till en liten podcast såklart. 
 
Just nu sitter jag och lyssnar på musik och laddar inför dagen som jag tror kommer bli lite intensiv. Har mina första statistikföreläsningar idag och har bara hört att det kommer bli sjukt jobbigt att gå den kursen. Men, får bara kämpa lite extra mycket denna terminen. Har motivationen så nu är det bara att köra. 
 
Kommer hem från skolan vid 15 då sista föreläsningen slutar, då ska jag ta och promenera till hemmakväll för att lämna tillbaka tre filmer som jag och Fredrik hyrde förra veckan. Längtar till det faktiskt, att få lite luft efter en dag i skolan. 
 
Just det, jag hoppas att jag får ett litet sms så jag kan åka in till stan och hämta en sak som jag beställt. Men det avslöjar jag inte här ännu. Ni kommer märka det när det är här tror jag. HAHAHA, i skrivande stund får jag smset! Lite smått obehagligt, men kul! Hoppas det blir bra nu! 
 
Bjuder på en nytagen bild från instagram
 

skärpning tjejer!

Nu ska vi prata om komplimanger
 
Hur ofta ger ni komplimanger till andra tjejer? Hur ofta får ni komplimanger av andra tjejer? Hur ofta tar ni åt er av komplimanger? 
 
Jag kan säga att jag känner mig väldigt generös med komplimanger. Tycker jag att något är fint, så säger jag det. Tycker jag att en person har jobbat bra eller är stark så säger jag det. Ser inte anledningen till att inte säga det. Tycker man någon/något är fint, säg det och gör personen glad. 
 
En komplimang, eller att känna uppskattning är något som kan ge vem som helst en boost. Det är så sjukt härligt att höra, och jag måste säga att det är skönt att ge det och göra en annan glad.
Självklart ska man inte säga det bara för att vara snäll och göra den andra glad, men jag tycker inte heller man ska hålla inne det.
 
Nu tycker jag det är många, ofta tjejer, som trycker ner folk istället för att lyfta dom. Och hur kan vi tjejer göra så mot varandra när vi vet hur osäkra vissa är, eller hur mycket det gör om man får höra något bra om sig själv? Människor är inte alltid starka och självsäkra, så bra ord om varandra behövs.
 
För att inte göra detta inlägget för långt och så, så vill jag sammanfattningsvis säga att vi måste ge fler komplimanger! Och kunna ta emot komplimanger med. Sprid inte hat eller osäkerhet, sprid glädje och värme! 
Och tjejer, ta åt er av komplimangerna ni får. Man säger inte det om man inte tycker det, så lyssna på dom.
 
Alla människor är fina!

Hem

 

Nu börjar det igen

Imorgon börjar vardagen igen på riktigt. Skolan börjar med en mjukstart, alltså inte så intensiv vecka. Har skola imorgon 13-15, tisdag 10-15 och sen torsdag 10-15. Har jag sagt att det är skönt att studera på en högskola? 
Lördagen bjuder på lite jobb, sen har jag inget mer planerat i veckan. Mer än sådana självklara saker såsom träning, städning, tvätt och sånt.
 
Tänkte visa er vårt kök, som jag har ändrat lite i. Blev väldigt fint och fräscht faktiskt! Men det får komma imorgen när det är ljust ute och så.
 
 

Dom tog min klocka!

Nu är min klocka inlämnad på intersport för service eller reklamation. Den skulle skickas till Polar och så skulle dom se vad som är fel med den, om det ens är något fel på den. Hoppas det går fort så jag kan använda den igen, den är verkligen hur bra som helst! 
 
Just nu i skrivande stund sitter jag i soffan och är fortfarande röd om kinderna efter att ha varit ute i kylan. Tittar lite halvt på lyxfällan och funderar på vad jag är sugen på för lunch. Förslag mottages gärna.
 

Nu har snön kommit, på riktigt!

Jag vaknade nästan precis (!). Hur skönt som helst att få sova länge utan att grannarna väsnas vid 6-7 tiden. 
Känner mig någorluna utvilad och hela jag är fylld av en mysstämning. 
 
Idag är det fredag och jag har faktiskt inget planerat idag. Funderar dock på att åka ut till intersport och fråga lite om min Polar. Den har nämligen börjat glappa lite med pulssändaren som sitter på magen. Ibland visar klockan att jag har 0 i puls och att jag måste kontrollera pulsmätaren. Och det är ju inte kul att få avbryta sin träning titt som tätt för att gå på toa och se vad som kan vara fel. Och jag fick ju den på min födelsedag, så redan nu kan jag ju inte tagit sönder den. Har använt den kanske 7 gånger. 
Så funderar på att få med Fredrik ut dit.Sen vet jag inte mer, kanske fortsätta med min rensning och städning. Har träningsvärk lite överallt från gymmet igår så något gym blir det nog inte idag. Men man vet ju aldrig.
 
Har pulsklockan på mig nu för att testa den en sista gång och redan nu, bara av att sitta ner och ha den på samma ställe så klagar den. Men ska ha den lite till och se om det fortfarande håller på. Ska äta en god frukost nu och se vad som blir av dagen.
 
Ha en fin dag!
 

Älskade smink

 
 

Photos

Lagade finmiddag och dukade lite extra fint häromdagen. Det uppskattades nog mycket av Fredrik.
Mysig frukost morgonen efter. Planerade lite medans jag åt.
Vart på stan med en vän samma dag för att köpa lite till hallen. Köpte en jättefin matta från Lagerhaus, men tyvärr blev det inte bra så ska lämna tillbaka den senare idag.
Hittade nya korgar till hallen till typ halsdukar och vantar. Kände att det blev mindre rörigt med korgar. Och ska hitta ett paraplyställ med så dom inte ligger på hyllan med. 
Jag fick lite pengar i julklapp som jag tänkte köpa den här parfymen för. Men den har varit slut ett tag och body shop berättade att dom inte skulle få in den igen. Men söta som dom är där så hade dom jagat ner en till mig. Igår på förmiddagen ringde dom och berättade att dom hade fixat en till mig, tror dom fått hit den från helsingborg eller något. Minns inte vad dom sa, men det kallar jag service! Sjukt glad för min försenade julklapp. 
 
 
Det kommer kanske bilder på allt jag rensat och fixat fint. Ni ska se min garderob. Den skänker mig mer ro än sovrummet ;)
 

16 januari 2014

Godmorgon! 
 
Här har jag ju inte skrivit på ett bra tag. Kan bero på födelsedagen, julen i danmark, kaoset vid nyår och sen tentaperioden som jag bara vill glömma. 
 
Så kan väl börja med att säga att jag hade det väldigt bra på min födelsedag, med massa fina paket och gott sällskap. Sen att jag fick stressa i köket inför julbordet som jag och Fredrik skulle ha här hemma, det var en annan femma. Men allt som allt hade jag det jättebra! 
Inte många dagar efter var det dags att sätta sig i en bil fylld med julklappar och bege sig till Danmark för att fira jul med morföräldrarna. Jaa, vad ska man säga om den resan. Eftersom min mormor röker inomhus så var det kanske inte det optimala, inte heller att vara på landet typ och all alkohol som cirkulerade vid julborden (vanligt i Danmark vid julen typ). Julen kunde varit bättre, men vill ändå inte klaga på den. 
Vi åkte hem vid den 28 tror jag och sen var det ju inte många dagar kvar till det var dags att fira in det nya året. Nyårsafton spenderade vi hos Hanna och Stefan i deras nya, jättefina lägenhet. Dom bjöd på trerätters, fina tal och riktigt god stämning. 
 
Och sen är vi ju framme vid tentaperioden och den finns det inte mycket att säga om. Hade näsblod typ fem gånger under två veckor, åt inte, sov dåligt och så. Men det var väl stress som spelade in lite. Nu är det över och det känns helt fantastiskt! Hela jag är fylld av en frihetskänsla! 
 
Dagarna som har gått nu från den sista tentan till idag har jag faktiskt fyllt med väldigt vettiga saker, om jag får säga det själv. Har rensat ut i garderober, skåp i köket, skafferi, kryddor, fixat fint i hallen och är ännu inte färdig med allt i lägenheten. Mår verkligen jättebra av att rensa ut och slänga, ändra och kanske köpa nytt, om det behövs. 
 
Dagens planer är att slänga in några bilder här på bloggen, sen cykla till gymmet för ett hårt träningspass, när jag sen är färdig där ska jag ta en lång dusch och ta hand om kroppen. skrubba, peela, hårinpackning, ansiktsmask, ja hela paketet typ. Ikväll ska jag på after work med tjejerna på jobbet så ska fixa mig lite fin och så. Tror denna dagen kommer bli super! 
 
Nu ska jag gå till köket för att fixa lite frukost. Måste ju ha en bra stabil frukost för att göra det mesta av dagen!