hallå i stugan

Var ett tag sen jag visade tecken på liv här på bloggen. Men JAG LEVER!
 
Ville dock dö i förrgår och igår, men jag lever. Hade två tentor idag. Ja, ni hörde rätt, TVÅ! En i husbyggnad och en i marknadsföring.
 
Husbyggnad trodde jag skulle vara en mördartenta, men den var inte det. Så tror jag klarade den! Sen var det då marknadsföringstentan, som jag trodde skulle vara lite enklare än husbyggnad. Men icke! Fy farao va fel jag hade. 40 frågor, och jag blev slaktad på varje. Svettningarna kom och pulsen ökade typ för varje gång jag tryckte i ett svar. MEN, jag klarade den! 24 var poängen för godkänd och gissa vad jag fick !?!? tjugofuckingfyra! whoop whoop! Det ska firas. My klarade mördartentan!
 
Nu ska jag och Fredrik snart gå in till stan! Föreslog att vi skulle äta på restaurang ikväll, men han har inte gett mig något svar.. TYPISKT.
 
hihi gillar att skriva med stora bokstäver ibland!
 
Ha en bra helg för det ska bannemig jag ha!!

bildbomb med nytt!

Linnen som man alltid behöver ha!
 
Festtop! Massa pajletter och så köpte jag halsbandet till ENDAST för denna toppen!
 
 
Riktigt mysig och framförallt fin väst nu till höst!
 
Tröja! Klassisk

 
 
Byxor! Är typ beige/brun/grön! Najs till höst!

Top! Lite sötare, köpte även denna i grå!

 
Till nya lägenheten! Handdukar och sånt.

 
Sängkläder! Nu måste man ju köpa två av allt när man ska ha dubbelsäng.

 
Min älskade kandelaber har äntligen hittat hem! Den kommer trivas SÅ bra i nya lägenheten!
 
 
Underkläder, alltid välbehövligt!
 
 
 

är riktigt nöjd med mina köp! Jag köpte inte alla på en och samma gång så ni kan lugna ner er. Har samlat på mig massa nytt som jag bara inte visat.
 
Det enda som fattas nu är en ny vinterjacka! Några förslag?
 
pusspuss

hit ska vi flytta!!

 
Ursäkta den kanske inte så fina bild, men ville visa er!
Igår köpte vi ny sängstomme också! MALM från IKEA. fina grejer det!
 
 Nu ska jag snart gå till skolan. Har köpr massa nya kläder och grejer som jag ska visa er, men har inte haft tid att blogga med all lägenhetstittande, pluggande och så.
 
Ha en fin måndag trots det trista vädret

godmorgon

Godmorgon!
 
Idag ska jag åka på byggmässa i Varberg tror jag det är. Kommer känna mig väldigt fel placerad. Men det ska bli kul tror jag. Hoppas jag. Kommer kännas knasigt att sitta i en buss med klassen och inte ha någon att sitta och prata med. Loner! Haha.
 
NÄ, nu är det frukost!
 
Ha en fin dag!

morgonmys,plugg och helgen

Tjoho!
 
Sitter och har lite panik över vädret. Det börjar mörkna och det ser ut som molnen är elaka och fyllda med vatten. Inte okej. Dock så får det gärna regna, men då ska det regna NU så det inte regnar om 2 timmar då jag ska gå till högskolan. Där ska jag på en föreläsning i marknadsföring, favoriten änsålänge!
Vaknade för flera timmar sen, och har redan hunnit skumma igenom ett kapitel i Priciples of marketing, måla naglarna, äta frukost, kolla igenom alla möjliga bloggar och mycket mer. Sminkat mig också! Kände för att ha lite morgonmys så tände ett doftljus med! Höstmys!
 
Hmm, vad har hänt då? I helgen så hängde jag med Fredrik och Calle, tror jag. Minns typ inte? Sen igår så hade jag marknadsföring till lunch, sen en stor håla, så då hade jag en lunchdejt med Otto, den snygge. Vi satte oss på EH och åt och drack gott och pratade massa. Eller, jag pratade nog massa. Haha märkte det för mackan blev kall och Otto var färdig för längesen. Så kan det gå! Otto hade färgat håret och det var HETT!
 
Sen hade jag ännu mer marknadsföring där vi skulle analysera ett case typ. Väldigt intressant faktiskt! Var oförberedd för hade inte läst det innan. Men det gick bra. Hämtade mina böcker på hålan, så nu har jag dom alla här hemma. Nu kan man väll säga att pluggandet börjar på riktigt.
 
Nu ska jag göra något vettigt, typ diska. jättekul!
 
Pusspuss

MTV och plugg går inte ihop

Tjena mittbena! 
 
Just nu sitter jag och ska fortsätta plugga. Åt precis tacos med älsklingen och innan satt vi båda och pluggade. Och nu ska vi då fortsätta. Problemet är bara att vi har MTV på och vi båda sitter fastklistade vid något VMA grejs. Haha, typiskt..
 
Nu ska jag fortsätta läsa Byggprocessen!
 
STOR SÖNDAGSMYSPYSPUSS!

FREEEEDAG

Tjulululu!
 
klockan 8.15 började denna dag med en föreläsning i husbyggnad. Inga konstigheter. Sen kom ett övningstillfälle i samma ämne. Man skulle jobba två och två eller ensamma. Jag, som har noll koll på kursen ville inte vara ensam för fem öre. Men SHAZAM så hade alla redan någon att jobba med. Kollade runt lite, och kollade efter några ensamma själar, gick och frågade dom (MODIGT AV MIG!). Men dom ville jobba själva. Så tänkte jag, hell no, jag gör detta själv. Jag är bäst! Men så kollade jag på uppgiften, insåg att jag fattade noll och vågade inte fråga läraren eftersom hon var en dam. ja, en dam. En sån dam som, by the looks of it, idiotförklarar om man kommer med frågor. Så där satt jag med tårar i ögonen. Jättehemskt för det var ju i ett klassrum. Men höll tillbaka dom lite och smsade Fredrik att han skulle komma och hämta mig (man behövde inte vara i klassrummet). Så satte jag mig i bilen och brast i gråt.
 
Men nu har jag samlat mig och sagt till mig själv att inte vara så svag och att jag ska bli starkare och inte gråta för minsta lilla. Nu inser jag att detta är en utmaning med hela det projektet i husbyggnad, men fan va jag ska kämpa för det! Gör jag det själv så lär jag mig ju mer också.
 
13.15 började marknadsföring. VI fick i uppdrag att gå runt på maxi och kolla hur dom marknadsför och lite så. Skitkul föreläsning!! GIllar verkligen marknadsföring! Denna lektion höll på till 17.00 (väääldigt långt för en fredag) Men vi fick sluta redan vid 16.00! yay
 
Kom hem för inte så lång tid sen. Var på stan och shoppade. Kan kanske ta bilder och visa er sen. Nu ska jag byta om till mysbyxor och ta fram filten. Det är SVINKALLT ute! Höll på att blåsa omkull. Detta innebär att det blir MYSKVÄLL ikväll!
 
Hoppas Fredrik kommer hem snart så vi kan fixa något att äta. Är jätte hungrig och vill ha mat. nu. Han är och repar med Viktor och deras band. (Dom har börjat umgås! Hur kul är inte det?!?!?)
 
Hoppas ni får en riktigt mysig fredagskväll!

brunt långt hår

Jag var het då!

detta hår alltså

Nu sitter jag här med nya funderingar..
 
Jag vill förändra mitt hår... Igen!
Jag vet att jag gör det hela tiden och det är inte bra och bla bla bla. Men liksom, jag tröttnar så snabbt på det ibland.
 
Jag vill kanske ha brunt hår igen, och så slänga i en hårförlängning. Jag var ju ashet i brunt hår innan! haha.
 
Annars så vill jag kanske behålla färgen jag har nu, bara göra en ombre och sen lägga i en hårförlängning. Är så galet trött på denna mellanlängden jag har nu!
 
Kom med åsikter!

Glasunderlägg

När man har nytt soffbord, och speciellt om det är i glas, så måste man ju ha glasunderlägg! Köpte dessa på IKEA igår. Enkla och typiska IKEA känns det som, men jag gillar dom! Hade nog egentligen velat ha runda, men det fick bli dessa!
 
Lite konstig bild, tror den hamnade uppochner när jag la upp den.

Soffbord

Här är en snabb bild på det nya soffbordet! I soffan sitter Fredrik och pluggar lite innan hans föreläsning som börjar 10.15.

Bilden är tagen från instagram. Följ mig gärna där, lägger upp lite mer än här på bloggen. rikkemyh heter jag där!

jag.är.fattig.

Beställde nyss hem kurslitteratur. Fasiken va det sved att se slutsumman på allt. Nu går jag och lägger mig. Godnatt.

IKEA

Idag hade varken Fredrik eller jag några föreläsningar, så vi storstädade här hemma! Vi är inte färdiga ännu, men vi har kommit en bra bit. Vi gjorde nämligen ett avbrott och åkte ner till IKEA!
 
Där kollade vi på olika soffbord, men jag hade typ redan bestämt mig innan vi åkte dit. 499 riksdaler fick vi betala för det, men det var det värt! Är en svart stålram och glasskiva. Bild kommer imorgon när det är lite ljusare! Sen fick jag även med mig hem ett laptopstöd så att jag kan ha den i knät och skriva bättre och så blir det också skönare att skriva när man sitter vid skrivbordet. Mycket bra köp om jag får säga det själv! Klapp på axeln.
 
Hmm, vad köpte vi mer? Svarta, fina lådor som vi ska ha i vår bokhylla för att dölja lite av all skit vi har :) hehe. Glas underlägg och glödlampor följde också med hem. Sen sånt grejs till sängen som jag helt tappat namnet på. Både till täcket och en kudde. blackout. Jaja, ni vet vad jag menar.
 

Bilder på det mesta kommer troligtvis imorgon! Förresten så ringde min chef och bjöd hem mig till henne imorgon kväll. Hennes sambo skulle vara borta, så Lagerhaus-tjejerna skulle dit! Kommer bli mysigt!!
 
Nu ska jag sätta på tvn om jag får för Fredrik. Han sitter och läser läxan han har till imorgon och är rädd att jag får stryk om jag sätter på tvn och distraherar honom.
 
Ha det bra!

Husbyggnad och marknadsföring

Nu är min första dag i skolan med föreläsningar avklarad!
 
Vaknade runt 08.00 imorse för att ha min mysiga morgonstund. Men sådär mysig som den kan vara, nej det var den inte. Av någon anledning var jag lite nervös och spänd inför dagen så kunde inte riktigt njuta till max.
 
10.15 började första föreläsningen. Husbyggnad 1 heter den. Kände att det var grekiska, men jag antar att det kommer falla på plats efter några gånger. Efter det var det dags för lunch. Dom två tjejerna som jag snackat mest med och satt med på föreläsningen skulle cykla hem och äta (dom bor jättenära båda två). Så där stod jag med en grov macka, ett äpple och ett päron i min väska som ett fån. Men som tur var kom Calle och hämtade mig. Vi åkte till Mc Donalds där han köpte mat och jag fint åt min grova macka (plus poäng till mig för att jag motstod frestelsen!!) . Sen var det dags för föreläsning nr.2. Denna var i en väldigt stor sal med plats till ungefär 250 personer tror jag. Nu var det marknadsföring 1 som stod på schemat! 3 timmar lång föreläsning. Kan ju säga att jag blev lite trött. Högskolan hade problem med luftkonditioneringen idag, och så var vi ju en hel del som satt där, så luften gjorde en väldigt trött. Men jag överlevde!
 
Nu är jag hemma och ska skriva över mina inte så fina anteckningar till datorn.
 
Njut av höstvädret!
 
btw så var kungen på HH idag!

en sötsak till min go'bit

 
Fick också med mig dessa hem innan! Små choklader med söt text på. Från Lagerhaus såklart!
och det bästa är att dom smakar som chokladen man fick i chokladkalendern när man var liten!

Yankee Candle

 Nu ska vi prata dofter!

Var på Tinzimara innan för att handla lite höstdofter och kom hem med dessa två, kitchen spice & red velvet.
Kitchen spice är en höst/jul doft som jag starkt kan rekommendera till alla er höstmysare där ute. En blandning av pepparkaksdeg och kanel, och den är nog helt gudomlig! Har aldrig tänt den innan, så nu är det upp till bevis! Nu ska vi se om den är så god som den verkar.
Sen köpte med mig red velvet hem, en doft som påminner om en söt liten cupcake, men ändå med en känsla av höst/jul/mys. Hoppas inte den blir för söt. Kan ju lätt bli för sött när det är sådana dofter. Men vi får se!
 

Ibland kan det ju vara svårt med dofter. Jag har helt och hållet gått över till doftvax från Yankee Candle från vanliga doftljus från IKEA eller Rusta eller vart man nu köper såna nuförtiden. Dels för att jag gillar att byta dofter ofta, och för att deras dofter är så otroligt bra! Kommer inte ihåg hur många näsor dom har anställt för att få fram dom rätta dofterna, men många var det! Dom träffar ofta mitt i prick med deras dofter som dom framställer och bäst av allt är att dom verkligen doftar! Vi har nog alla varit med om dessa billiga doftljus som bara luktar när dom är släckta av sig själva, och ingenting när man har dom tända, och sen när man släcker dom så kommer doften blandat med röken. Inget vidare..
 
På Tinzimara har dom ett stort utbud av Yankee Candle. Både doftljus och vax och andra "lukta gott"- grejer! Har ett spray som man använder på texil som gör att det luktar nytvättat! Jättebra till gardiner eller dukar som man vill fräscha upp lite snabbt. Fuska lite, ni vet ;)
 
Dessa vaxen som jag köper kostar 20 kr om jag inte minns helt fel. Sen vet jag sen min tid då jag jobbade där, att varje månad har dom en "månadens doft". Nu i september månad så är det just precis Kitchen spice som är månadens doft och därmed är det 25 % rabatt på den. KÖP KÖP KÖP alla höstmysare! Tror inte ni blir besvikna!
 
Om ni har frågor om Yankee Candle eller dofter, så bara fråga. Kommer ju ihåg en hel del från tiden då jag jobbade på Tinzimara och kan Yankee-hyllan ut och in! Och ni får gärna säga vilka era favorit höstmysdofter ni har!

nya tider

Hallå i stugan!
 
Idag är det måndag och denna veckan börjar skolan. Dock så har jag inga föreläsningar idag, så jag ska spendera dagen på stan. Fredrik ska ha sin första föreläsning idag, och han springer runt i lägenheten och fixar sig. Calle sitter här brevid mig i soffan och spelar. Han har varit här hela helgen. Han ska nog följa med mig till stan.
 
Vi ska kolla efter present till en viss Evelina som snart fyller 20 år! Sen så ska jag köpa lite nya Yankee Candle dofter! Det är ju höst nu, och då måste man ju maxa med höststämningen! Fram med massa ljus och nya, lite tyngre dofter.
 
Hoppas ni får en fantastisk måndag!
 
 

ni kommer inte ångra er

 

Turkiet

 
 

titanium

skor

Bilden är kanske inte den bästa, men här är mina nya höstskor! Det var Fredrik som valde dom, och jag gillar hans val! Riktigt snygga! Vad tycker ni ?