24 days of joy - body shops julkalender 2013


På söndag är det äntligen dags att öppna första luckan! Och här på bloggen kommer ni få se vad som gömmer sig bakom varje lucka. Förhoppningsvis varje dag fram till julafton, om jag inte har överfullt schema! Och även en liten recension eller förväntning av dagens produkt. 
 
Och det börjar 1december vilket är redan på söndag!! Det pirrar i fingrarna på mig av längtan och förväntan! 

Nu kunde jag inte hålla mig mer!






mitt hjärta.

 

tror dom jag skiter pengar?

Jag överlevde tandläkaren! Han tog lite bilder och kollade tänderna, sen sa han att jag behövde gå till en tandhygienist som skulle ta bort tandsten och lite så. Tyckte det var konstigt att dom inte tog bort det nu, men men. 730 kostade det och mellan 600-800 kommer det kosta hos tandhygienisten. KUL! 
Men tror jag ska ta den försäkringen som finns typ. Man betalar en summa i månaden eller om året som då ska täcka det mesta. tandsten, lagningar, skador mm. Hade lite som var påväg att bli hål (vilket jag hade sist med) så det känns som en bra val. Så slipper man stå där och betala flera tusenlappar för att laga dom när det är dags. 
Ska få lite prisförslag och sen ta ett beslut. Men det känns ganska bra med den. 
 
Nu ska jag slappna av lite innan det är dags för badhuset med mamma. Det är aftonbad med arombastu och peeling så ska relaxa massa! 
 
Ha en fin torsdagskväll

Tandläkarskräck

Har lite panik! 
När jag pratade med Otto på skype innan idag så ringde telefonen och det var tandläkaren! Snacka om att magen vände sig när jag fick reda på det! 
Dom ville göra en undersökning på mig eftersom jag senast var där i maj 2010!!! Dom sa även att det var deras fel och att dom typ har haft mycket att göra. Hon frågade om jag ville, och jag sa okej trots att varenda cell i min kropp sa nej. Så frågar hon om jag kan redan idag!!! Svettades nog en hel flod då och hade gråten i halsen. Men tackade ja och sa att jag tycker det är lite otäckt så hon skulle säga det till den som ska hand om mig. Tänkte att jag lika gärna kan ha det idag så jag inte väntar och skjuter upp eller avbokar det. 
Har precis borstat tänderna och tagit tandtråd i hela munnen och kollar på mina tänder och hoppas att det inte ska vara något fel! Det är så jävla dyrt med tandläkarbesök alltså. Detta besöket skulle vara en vanlig undersökning där dom typ tar tandsten, putsar och kanske tar röngtenbilder. Och detta går på 750 kr typ. DYRT! Tänk då om jag har något fel, ett hål eller så. Då tuppar jag av. Dels av själva tanken att jag måste ditt och dom ska göra ett lite större ingrepp och sen det att det kommer kosta en halv bondgård.
VILL INTE VILL INTE VILL INTE!!!
 
Men halv 2 ska jag dit idag och önskade jag hade någon som kunde följa med. I sånna här lägen vill man ha sin mamma! Hoppas ni alla håller båda tår och fingrar korsade för min skull idag. 

intensiv torsdag

Oj oj oj vilken dag! Har nästan precis kommit hem från en dag med massa som har hänt. 
 
Började dagen sjukt tidigt för att gå på föreläsningen som var 8-10. Det regnade, men inte droppar utan det var som... ni vet såna sprayflaskor för blommor typ? Man kan ju justera strålen så att den antingen är hård eller sådär lite överallt. En vägg av vatten typ. Så regnade det. Så var ju blöt överallt när jag kom fram och fick ha tänd bak och framlykta på cykeln för att det var mörkt. Väldigt seg morgon! 
Efter föreläsningen cyklade jag hem och väckte Fredrik, det var dags för stan. Han hade lovat mig det så då fick det bli så! Vi åkte in till stan och gick runt lite. Vi tog en lunch på Capri och sen fortsatte shoppingen. Dock åkte Fredrik hem och jag gick ett tag ensam, men inte länge för att Calle och hans tjej kom in. Köpte lite julklappar och så, så jag är nöjd. Fick gå hem med alla mina påsar och hann nästan inte innanför dörren innan Fredrik sa att vi skulle åka hem till hans pappa för lite prat och så. Så där var vi till kanske halv nio.
Var ganska hungrig och började frysa så jag sa till Fredrik att vi skulle inom willys innan vi åkte hem så jag kunde köpa lite gott bröd och pålägg och äta lite av det. Och nu ligger jag nerbäddad i sängen med laptopen och tänkte nog ringa Otto på skype och se vad hon har för sig. 
 
Är ledig från skolan imorgon och tänkte bara ta det lugnt. Ligga i soffan framför tvn eller något. Har ganska brutal träningsvärk så det ska bli skönt med slappedag! 
 
 

nya my

hur ska man förklara att jag var innan? hmm, det är lite svårt faktiskt. Men jag hade väl inte riktigt förstått sjukdomen, eller accepterat och respekterat den. Jag levde loppan som om jag inte var sjuk. Åt gott och unnade mig väldigt ofta. Träning var förbjudet att prata om för jag utvecklade en sorts intolerans mot det. Det bara gjorde att jag grävde ner mig. Jag mådde verkligen inte bra då, varken fysiskt eller psykiskt.
Och jag har varit med om mycket hemskt redan i mitt liv, många dödsfall och saker som man inte kan tänka sig hantera. Säga hejdå för sista gången till ens bästa vän, bära ut sin farmor i en kista, se hur nära och kära kämpar för att hantera allt och inte riktigt kan hantera det rätt, sitta i en bil i kanske 6 timmar påväg till danmark en natt och inte veta om ens morfar finns när man kommer fram. Ja, jag har varit med om mycket i mina snart 22 år. Och det har varit tufft. Och det har varit en faktor till varför jag mått dåligt. Men jag måste nog säga att sjukdomen ligger på samma nivå. 
Jag trodde jag hade gått in i en depression. Läkarna ville sjukskriva mig på direkten. Men jag sa emot och som tur var tog dom lite extra prover på mig. Och då kom det fram. Jag var ju sjuk. Att få veta att man är sjuk och måste ta tabletter resten av sitt liv är ganska jobbigt att höra. Men det var också skönt att veta att man var sjuk. Hade en diagnos. Det fanns ett svar till att jag grät varje dag, inte kunde bära upp matkassorna för trapporna i lägenheten, stängde av klockan 15, blev inåtvänd och gick upp massa i vikt, blev arg på alla som påpekade det och försökte få mig att träna. Jag var en helt annan människa när jag var som sjukast. Och att bli en annan människa sådär utan att kontrollera det, det är hemskt. Att vara så sjuk att man inte inser att man inte är sig själv och nästan en hemsk människa. Att förlora sig själv är lika jobbigt att förlora sina nära och kära. 
Alltså, jag känner att jag bara repat lite på ytan nu och är osäker om min familj och närmsta verkligen vet allt. Om sjukdomen, om mitt mående, allt som hände, allt typ. Har nog hållt lite inne för mig själv. 
 
Men det jag vill komma fram till nu, det är att jag är en ny människa. Det är lite av en klyscha att man blir starkare och förnyad när man år igenom en kris. Men det är jag. Jag är inte samma som jag var när jag gick på högstadiet, inte samma som i gymnasiet, inte samma som när jag var sjuk. 
 
Jag är mitt nya jag. Jag tränar varje dag. Äter väldigt bra. Jag har börjat småhata pizza, läsk och hamburgare som jag innan älskade. Nu byter jag hellre de mot en härlig skål med fräscha frukter. Och jag tränar verkligen varje dag, eller någon vilodag kommer in ibland men jag kan nästan inte hålla mig från gymmet och aktiviteter. Jag studerar till mäklare, mäklare. Jag har ett annat synsätt på allt. Jag är numera en tjej som säger vad hon tycker utan att bara följa med och gömma sina åsikter. Jag har lärt mig att filtrera bort dålig energi och försöker ta åt mig av all god energi som finns runt mig. Jag har accepterat att detta är min kropp för tillfället och jag kämpar för att få tillbaka min gamla kropp. Självförtroendet sviker ibland när man påminns av alla ärren man har, dubbelhakan och att tajta kläder inte riktigt är så hett just nu, men jag kämpar på. För jag vet att jag är påväg. Är något lite komplicerad så gör jag det enkelt, inget ska få tynga ner mig längre. Jag gör allt för alla andra för det är den jag är. Jag vill sprida all glädje och bra energi som jag bara kan! 
 
Detta är min revansch! Det är min tur att skina nu

Dagens



Godmorgon

Åh va trött jag är idag. Vaknade för en kvart sen och har fortfarande svårt att hålla ögonen öppna. Lite zombie just nu, men piggnar nog till när det blir ljusare. Solen håller på att gå upp nu så snart är jag nog mänsklig igen.
 
Jag kan väl börja med en bekännelse. Igår åt jag en halv pizza. Var så grymt sugen på en och var vrålhungrig efter gymmet, så jag föll i fällan. Men vet ni vad? Första tuggan var god, men sen kände jag bara smaken av ost och sås och fett typ så blev lite äcklad. Och det kommer dröja läääänge innan jag beställer en pizza igen. 
 
Har tränat både i lördags och igår. I lördags tränade jag igenom hela kroppen och fick träningsvärk i rumpan som tack! Riktigt skönt faktiskt! Och igår körde jag 30 min på crosstrainern på ett nytt sånt programmerat pass, förbrände nog 400 kcal så det var ju bra! Efter det kände jag mig trött, men ändå inte färdig, så jag körde 100 sit-ups och 100 rygglyft. Gött! 
 
Vad är planerna idag då? Varför har jag tvingat upp mig själv såhär tidigt på en måndag?
Jag ska till skolan och pluggfika med en klasskompis. Hon skulle ta med lussebullar och så skulle jag ta med drickan. Köpte julmust men är tveksam om jag kommer dricka det, även sånt börjar jag tycka smakar lite illa. Så sjukt sött! Men vi får se. Ska bli gott med lite julfika och få börjat på alla tentorna som jag har efter jul! Måste typ klara dom med så bäst att börja i tid. Vi ska sitta till 12-13- tiden för sen skulle hon jobba så hoppas vi får mycket gjort! Men lite snack ska man ju få ha med ;)
 
(en liten parantes: grannen har nyst 5 gånger i rad nu, nu snackar vi monsternys. tror alla i hela huset är vakna nu)
 
Efter pluggandet kommer nog bli ett pass till på gymmet idag, fast lite styrka denna gång. Träningsvärken börjar så smått försvinna nu, så då kan jag börja lite smått igen. Annars blir det nog crosstrainern igen. Ska inviga mina nya träningsbyxor med! Det var det som var på bilden häromdagen! Rosa, lila, blåa, molniga, ja hur man ju ska förklara dom. 
 
Nu blir det lite frukost och sen fix innan jag beger mig till skolan. Drömde att min cykel blev stulen så jag hoppas den är kvar nu, ställde inte ner den i källaren denna natten. 
 
 

Lite nytt som höjer mysfaktorn här hemma






Fredagslyx med hemmagjord pizza!



Kan ni gissa vad det är?



en händelse

När jag vaknade imorse så var det första jag såg ett vitt tak. Tänkte direkt att min dröm inte var en dröm. Drömde att det hade börjat snöa här. Men blev lite besviken när jag såg att det bara var frost. Fast fint var det! 
 
Hade skola 13.15 till 16 och efter det åkte jag för att hämta ut paket. Höll upp dörren för två tanter med sån rullator och dom var så söta och väldigt tacksamma. Kom in och ställde mig i kön. Det står skyltar om var kön börjar och ja, det är ganska tydligt. Så ställer mig där och väntar fint på min tur. Var först i kön så tänkte att det skulle gå snabbt. Men sen ser jag att fler ställer sig i fel kö (direkt bakom den som är vid expediten, där man tydligt inte ska stå. Det finns två kassor, en precis framför kön och en lite till höger. Den till höger ska det alltså inte vara någon kö, utan en kö till båda kassorna). Och när jag stod i kön så var det en som puttade till mig för att komma till fel kö. Idioter. När han som puttade mig skulle gå till expediten så sa hon snällt att det var kö och han stod inte i kön. Så blev han sur och började skälla på dom. Jag gick fram efter kanske 7 min av bråk och tjaffs. Står där och medans jag står där och väntar på mitt paket ser jag att det bildas kö bakom mig!!! Så TRÖGA människor det finns. Han som puttade mig skrek typ : varför i helvete säger ni att det är en kö när det tydligen är 2 nu? Och en av de två tjejerna i kassan förklarade ganska så bitchigt att man ska läsa skyltarna och respektera dom. Och jag förstår tonen hon använde. Så sjukt påfrestande för tempramentet att jobba där! När jag var färdig så sa jag till dom: Ha en trevlig dag! Och dom uppskatte verkligen det för dom fattade att jag tyckte samma som dom om dessa tröga människorna. 
 
Oj, blev ganska mycket text nu. Men men. Ni fick en liten historia. Måste bara berätta om dom två tanterna för dom var så söta. När jag stod i kön och tjaffet började så tittade en av dom på mig och sa: OH MEN HERREGUD! Är det kö? Jag förklarade för dom det med skyltarna och hon blev så ledsen att hon ställt sig framför mig att hon tog mig om armen. Jag ber så mycket om ursäkt! Det var verkligen inte meningen att tränga mig. Du är en ordentlig flicka du! 
Så man kan missa skyltarna, men det är hur man hanterar det som är det viktiga! Tanterna var så söta och ovetandes och genuint ledsna att dom inte förstått det så det gjorde bara att det var gulligt. Och att dom var så tacksamma för dörren och hjälpen typ. 
 
Sen åkte vi in till stan och jag lämnade tillbaka en klänning som jag ångrade mig med. Den var skitsnygg men lite tajt och är inte riktigt helt bekväm i det ännu. 
 
Imorgon ska jag till IKEA med en tjej från klassen och sen blir det Verona med världens bästa kollegor och sen julgalan! Ser fram emot det APMYCKET! 
 
Nu blir det mys med Fredrik. Kram

Eyeliner



Söndag i bilder






Torsdag

Fullspäckad dag!
Började skolan 10 och var där till 12. Sen vart det hem, slänga i mig lite knäckemacka och till gymmet.
Körde lite kondition idag. Är faktiskt lite stolt över mig själv för denna veckan har jag varit superbra på gymmet. Först var det ju styrka i måndags, sen kondition i tisdags. Onsdag blev en vilodag, men ville typ iväg ändå. Så idag är det torsdag och jag körde lite mer kondition på crosstrainern. Imorgon har jag planerat in styrka igen. Jag är på g!
Igårkväll var vi hemma hos Erika och Robin och åt pizza och tittade på film. Jag åt en sallad och var nöjd över mitt val. Det var riktigt mysigt och tänkte bjuda hem dom på plankstek eller något annat snart.
Nu sitter jag i soffan halvt påklädd. Har precis duschat och tänkte klä på mig, äta en skål havreringar och sen ta mig in till stan. Tänkte kolla Life-butiken och se om dom har något bra proteinpulver så jag kan baka lite gott och nyttigt! Sen såklart kolla in fler butiker och måste en sväng inom jobbet. Ska hämta en nyckel som chefen lånade i morse. Sen är det dags för bio med ett härligt gäng! Vi ska se Thor och jag ser fram emot det väldigt mycket.
 
Nej nu får jag klä på mig! Ha en fin torsdag!

litet glädjerus

Nämen hej på er!
Jag har precis ätit en pasta á la Roberts som jag gjorde hemma själv. Blev supergott. Inte världens nyttigaste, men försökte iaf använda minimat/lättmjölk till såsen och fullkornspasta. Ville lyxa till det lite.
Jag är typ superglad för betygen ramlar in och mycket är godkänt, dock ej några tentor. Men jag är sjukt glad för vissa uppgifter som jag verkligen inte trodde skulle bli godkända blev det! Tänk om dom skrivit in fel i studentportalen :O Kan dom ändra det till U sen ? Dagens fråga
 
Ikväll ska jag och Fredrik hem till Erika och Robin. Erika gick ju som många av er vet i min klass på gymnasiet. Och Robin har samma intresse som Fredrik, Datorspelande!
Dom bjöd hem oss på pizza och film ikväll så det ska bli jättemysigt! Jag ska dock beställa en sallad, har redan bestämt mig så det inte blir konstigt sen och jag beställer en pizza. Sallad ska de va!
 
Nu har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska hitta på, Fredrik är tråkig och vill bara spela hela dagen så får se om jag hittar på något själv. Fattar inte att man väljer att sitta framför en datorskärm istället för att ta vara på solen som skiner idag. Kommer nog aldrig förstå.
 
 

Sallad

Träningsvärken smyger sig sakta på, men änsålänge njuter jag.
Tänkte dela med mig om vad jag brukar lägga i salladen
  • Isbergssallad, eller annan sallad t.ex. romansallad
  • Gurka
  • Majs
  • Paprika
  • Tomat
  • Rödlök
  • Sojabönor
  • Ärtor
Det brukar vara basen, sen måste man ju ha lite mer om man ska hålla sig mätt ett tag. Så lite ägg eller kött till är nästan ett måste. Jag brukar ha i lax, kalkon (köper och har det som pålägg oftast, men blir supergott att skära i strimlor och sen är det ju väldigt enkelt då de inte behövs tillagas), kycklingfilé när man vill lyxa till det, bacon blir supergott då det ger mycket sälta (inte de bästa ur nyttighetssyn), räkor (akta er för magsjuka då, har dåliga erfarenheter av det).
 
Jaa, sen kan man ju välja att ha i lite onyttigare saker som pasta, krutonger mm. Men ibland behöver man lite sånt för att överleva. Dressing är en farozon, så försök blanda ihop en egen kanske. Dom man köper i butiken ska man vara lite försiktig med.
Topping brukar vara pinjenötter eller solroskärnor för min del. Finns också färdigblandade mixer med olika frön och nötter som brukar vara goda. Sen är jag en sucker för fetaost så ibland åker det på med, finns några goda som innehåller mindre fett så titta efter dom om ni ska ha.
 
Drick alltid vatten med citron eller mineralvatten till salladen!

Tisdagsmorgon

Godmorgon!
Jag är inte i skolan. Skulle varit på föreläsning nu men kände mig så otroligt trött och mådde lite konstigt så bestämde mig för att stanna hemma. Allt som läraren ska gå igenom är utskickat på mail så det känns ändå helt okej.
Så idag blir det att stanna hemma, kanske städa lite i sovrummet. Funderar på att ha en dag med täcket i soffan framför filmer och serier.
Nu ska jag lägga mig hos Fredrik igen. Fryser lite nu så då är det riktigt skönt att lägga sig i en varm säng och burra in sig ordentligt nära en varm man :)
 

Min man, han kan!

Sådär! Nu har jag landat i soffan igen. Är nyduschad och luktar god vanilj. Var nämligen på gymmet med Hanna och körde ett pass som hon fick bestämma. Tycker det är skitkul med nya träningspass för man lyckas alltid komma åt nya muskler som inte fått så mycket kärlek tidigare.
När jag kom hem luktade hela lägenheten mat. Fredrik hade lagat mat som var färdig när jag kom hem. Hur gulligt var inte det? Blev nästan helt tårögd när jag kom hem. Åh min man, han kan!
Det var inte världens nyttigaste, men det var riktigt gott. Men fick behärska mig och hålla mig till en portion.
 
Imorgon är det skola 8-12 och sen en tripp till gymmet för att svettas lite! Ett konditionspass ska det bli!
 
Nu blir det mys och kanske lite plugg

Update

Är klockan bara 13.20?! Så är min känsla just nu. Har varit igång sedan 8 imorse så är väl därför.
Har hunnit med en hel del:
  • Tvättat fönster
  • Ätit frukost
  • Handlat
  • Torkat damm i alla vrår typ
  • Ätit lunch
  • Kollat på powerpuffpinglorna (medans jag åt, ville ha något att titta på så blev det)
  • Dansat fuldans med Fredrik lite spontant
Så nu är frågan, vad tusan ska jag göra nu? Jag vet att jag "måste" göra lite till skolan imorgon, men tänkte göra det ikväll. Känns mycket mysigare att göra det när det är mörkt ute, sen vill jag ta vara på tiden som solen skiner!
 
Nu ska jag beställa böcker!

Handlat



Soliga måndag!

Vilken härlig morgon!
Vaknade av mig själv vid 8-tiden och var utvilad. Solen sken ute och jag kände att det skulle bli en härlig dag.
Tog tag i dagen direkt och började med att tvätta mina fönster. Så nu har jag tvättat alla förutom i sovrummet eftersom Fredrik låg och sov.
Idag har jag ingen skola schemalagt, men ska plugga lite inför föreläsningen som är imorgon. Ska även beställa fler böcker till denna kursen. Har ju lagboken, men behöver egentligen 6 till. Ska dock bara köpa 4 av dom för de var två som läraren sa att man kan klara sig utan. Så totalt kommer denna kursen kosta mig mer än 2000 kr.
Sen så måste vi handla lite här hemma så det ska göras. Funderar även på att försöka få ut Fredrik till grötvik eller något sen så kanske vi kan ta en promenad. Blir så glad av vädret och vill göra så mycket som möjligt!
 
Nu ska Fredrik snart till skolan och då ska jag passa på att städa lite i sovrummet och ta en veva i köket med. Har lite disk från frukosten igår så ska fixa det så Fredrik kan komma hem till en skinande ren lägenhet! Känns så otroligt skönt att ha en fin lägenhet och att jag insett det och städar och plockar hela tiden. Man mår faktiskt lite bättre av att ha det fint runt sig!
 
Ha en fin måndag och jag hoppas solen skiner lika mycket hos er som den gör här!

Jobbelördag

Godmorgon!
Idag är det lördag och det betyder att det för min del är jobbedags. Ska jobba 11-16 och det känns helt okej. Längtar dock till efter 16 för då är det HELG. Har inget planerat i helgen, men hoppas på att det händer något roligt. Kanske bio? Kanske shopping? Kanske en riktigt god helgmiddag? Åh, allt låter väldigt bra!
 
Igår hade jag föreläsning 8-12. Hatar att ha föreläsningar som är så långa, hänger bara med de första två timmarna, sen brister det. Igår såg jag suddigt och dubbelt för att jag blev så trött. Men jag tog mig igenom det! Åkte hem, åt lite lunch och tog faktiskt en liten powernap efter det! Hade huvudvärk och ville vila lite för att jag skulle in till stan med en klasskompis. Så vi åkte in vid 14-tiden och strosade runt lite. Sen vid 15.30-16.00 kom mamma in till stan när klasskompisen skulle hem så de löste ut varandra. Måste ju ha barnvakt när jag går på stan liksom ;)
Tanken var att mamma och jag skulle ta en fika, men eftersom ALLA ställen i stan typ var fulla gick vi i butiker istället och sen bjöd mamma hem mig på middag. Tror dom tyckte synd om mig som var ensam hemma på en fredagskväll. Hade jättemysigt på kvällen och åt god mat.
 
Tänkte lägga upp samma bild här som jag la upp på instagram. Jag har köpt en grej som många tycker är onödigt och dumt, men jag har nu köpt det, för jag har tänkt på den hur länge som helst och vet att jag hade ångrat mig om jag inte hade köpt den. Har pengar på sparkontot och fickpengar som räckte och blev över för att jag har jobbat, så jag unnade mig detta!
 
Kan ni gissa vad det är? Kan ju hinta er och säga att jag troligtvis kommer uppdatera minst en gång varje dag i december fram till julafton!

Redbull, sömntjuven!

Godmorgon!
Jag mår skit idag och vet anledningen. Jag har bara mig själv att skylla på.
Skulle vara duktig igår och plugga inför första föreläsningen i kursen som är idag, så skulle jag skriva av powerpoints som vi hade fått på mailen. Det var lite mer än vad jag räknade med, så jag öppnade en redbull. En sån stor redbull. Skrev på som en galning och blev klar ganska så tidigt. Dock hade jag fått kramper i handen och ont i nacken och ryggen för att man sitter så konstigt typ. Gick och la mig lite efter 22 och tänkte att det var senare än va jag brukar och att jag nog skulle få en god natts sömn. Men nej. Kunde inte somna och sist jag tittade på klockan var den 24. Sen har jag vaknat och tittat på klockan varje timme hela natten. Har alltså inte fått någon djupsömn alls typ och det är redbullens fel. Har aldrig upplevt något sånt här tidigare. Nu ska jag tänka lite mer innan jag öppnar en sån.
Som pricken över iet så har jag ont i nacken/mild nackspärr.
Ja ja, det är bara att komma igång med dagen så känns det bättre.
Idag börjar nya kursen, juridik! Har föreläsning 10-12 och sen 13-15. Det känns skönt att bara läsa denna kursen så att man bara kan fokusera på den och dom andra kurserna som man har efter sig.
Sen ikväll är det möte på jobbet 18-20 och då ska vi gå igenom massa inför julen. Det ska bli mysigt!
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen, vill vara lite fin idag eftersom jag ska träffa mycket människor! Sen är jag ju verkligen en morgonmänniska (I vanliga fall, idag är jag inte sådär jättepepp på dagen) så jag älskar att ha långa morgonar!

Ljuslyktor


Visst är de snygga? Står just nu i fönstret i sovrummet tillsammans med ett av mina favoritdoftljus! Yankee Candle - Soft Blanket

200 kg

Hallådär!
 
Nu har jag landat i soffan efter en ganska så händelserik dag. Maten är i ugnen (lax och så broccoli och fullkornspasta till)
Idag fikade jag ju med en gammal klasskompis och det var jättemysigt! Vi pratade på och uppdaterade varandra om vad som händer i varandras liv. Hon berättade en jättehäftig grej som jag inte får avslöja här, men ni lär få veta det inom snar framtid.
Sen var jag en runda på stan och hittade två nya och billiga små lyktor som jag blev kär i. 35 kr styck! Helt underbara. Bild kommer på dom! Sen kände jag mig uttråkad så jag började cykla hem, men kom på att jag hade fått sms om att min beställning från bokus hade kommit i en kiosk nära mig så jag tänkte hämta de påväg hem.
När mannen bakom disken hade hämtat paketet började jag fnissa lite nervöst. "är det där mitt paket?" Och det var det. Stort och tungt och väldigt otympligt! När jag gick ut var det massa folk i kön till bankomaten och alla ville hjälpa mig. en man höll i min cykel medan jag försökte lasta i paketet i cykelkorgen och en annan höll paketet när jag insåg att det inte gick i. Så tillslut fick jag ha väskan och påsen med lyktorna jag köpt i cykelkorgen och paketet på pakethållaren. hahhaha. PAKEThållaren!
Men hem kom jag tillslut!
Sen packade jag upp det och tittade på den übersnygga väskan som man fick på köpet till lagboken. Haha, nej, det var ingen höjdare, men tacksam ändå.
Sen vart det dags för gymmet! Och VET NI VAD? Det gick jättebra! Benpressen som jag tidigare tog 150 kg på höjde jag till 160kg. Men det är inte allt gott folk. Jag ville testa min styrka på riktigt för att se hur mycket som är omöjligt. Calle slängde ur sig att jag skulle ta 200kg för att det var nästan maxvikten i maskinen. Så det gjorde jag, kan ju inte säga nej till en utmaning! Och jag gjorde en. Gjorde två. Gjorde tre. JAG GJORDE 12 ST UTAN ATT DÖ. Så jag skulle nog kunna höja till någonstans nära 200kg och köra på det i framtiden. 200 kg! Jag har/kommer få monsterben!
Så stolt över mig själv! Vet dock inte om det var en bra dag eller om jag verkligen är så stark och har haft en psykisk spärr som sagt att jag inte borde ha lika mycket som männen som är där varje dag och stönar och håller på. Vet inte, men glad är jag! Får se om jag tar lika mycket nästa gång!
Nu är laxen färdig så ska äta lite mat!

Hämtat paket


I regn och hagel fick jag gå med detta tunga paket hem på cykeln. Dock såg alla utanför kiosken att paketet var stort, otympligt och tungt så alla ville hjälpa mig lasta på cykeln! ;) 

cirklar på mina fönster

Godmorgon! Eller morgon och morgon, det är snart lunch ju. Hej säger vi då!
 
Inatt har jag sovit som en kung och blev väckt av Fredriks alarm vid nio. Jag blev väckt då! Vaknade dock en gång inatt som jag minns, men är ändå utvilad. Kommer inte ens ihåg när jag vaknade så utvilad som idag! Är väldigt tacksam!
 
Igår lagade vi kycklingwok med lite mathavre. Och av någon anledning blev woken så himla god! Tror det var för att jag och Fredrik gjorde den tillsammans. Smakade tillsammans och kryddade tillsammans. Mysigt! Efter kvällsmaten tittade vi på Naruto och bara hade det mysigt!
 
Idag är det tisdag och det enda jag har planerat idag är en fika med en gammal klasskompis (från högstadiet) och det ska bli jättekul att höra hur hon mår och vad hon gör! Är sugen på att göra mig lite extra fin och känna mig lite chic (haha, uttrycket, men ni fattar. Otto fattar). Sen efter det har jag inga planer. Tvättberget är ju historia nu och köket är skinande rent så finns inte så mycket sånt som jag kan göra. Dock kom jag på nu att fönstrena måste tvättas efter stormen. Försökte ju göra en snabblösning med sånt fönsterspray och papper, men ja. Nu sitter smutset i cirklar på fönstret istället för överallt. Inte det snyggaste när solen står på. Så kanske ska tvätta fönster, måste bara köpa sån skrapa och lite så. Vi har faktiskt alltid klarat oss på vårt fönsterspray, men saltvatten efter stormen behöver lite mer för att försvinna.
 
Jag sitter fortfarande i min oversize t-shirt så det är dags för en dusch och fixa mig! Ska träffa henne vid 14.00 sen men det är lika bra att vara färdig i tid. Kanske cyklar in till stan lite tidigare för att kolla in lite butiker och så. Får se.
 
Ha en fin tisdag!
 
 

Tabben i tvättstugan

Sådär, nu är tvättmaskinerna på! När jag gick ner såg jag att tvättiden var igår, men att det var ledigt ändå, så jag började lasta in i de två maskinerna. Det var en dam nere och vek sin tvätt som sa att jag fick ta resten av hennes tvättid. Sprang upp för att hämta min andra tvätt så nu är alla fyra maskinerna där nere mina! Skönt!
Gjorde dock bort mig för jag tänkte att jag verkligen ville tacka henne och vara mitt trevligaste jag, så jag sa:
"Tack för maskinerna! Och ha en trevlig helg!" Jag sa helg... Och sekunden jag gick så sa hon nej, det är inte helg, det är måndag idag. Så fick jag ju rädda den lite och säga att jag inte har koll på dagarna och lever alla dagar som fredagar.
Men sanningen är att jag inte har koll på dagarna. När jag kom ner hade jag inte koll på vilket datum det var, så frågade damen. Sen så blev jag osäker när jag såg att jag var bokad den 3. Men nu är allt över och jag är röd som en tomat i ansiktet efter min lilla tabbe. Hahaha, men det var lite roligt ändå. Tror bara hon tyckte jag var go och söt för hon ville prata ganska mycket.
Hoppas dock inte hon är kvar när tvätten är färdig, vem vet vad jag kommer säga då? hahah.
 
Innan så var jag i stan och tog en fika med min kollega och vän, Mia! Det var väldigt mysigt och jag hade jättetrevligt! Bra sätt att pigga upp en grå måndag!
 
Nu ska vi snart åka och handla medans maskinerna är på, så ska vi försöka tajma det så att de är färdiga när vi kommer hem så vi tar de påväg upp. Sen blir det att laga mat för båda våra magar kurrar nu. Men ska äta en banan så vi inte handlar på tom mage, det är ju då man får med sig onyttigheter och sånt som man egentligen inte skulle köpa!
 
 
 

Snabbis bild på nya väskan





Får mycket gjort när jag är ensam hemma

Är lite stolt över mig själv för att jag har hunnit med så mycket på två timmar!
Jag har hunnit med:
  • Ätit frukost
  • Tömt och fyllt diskmaskinen (ska snart tömma den igen när den är färdig)
  • Diskat stekpanna och kastruller och lite annat som inte fick plats
  • Städat i köket och gjort det fint överallt
  • Fixat mitt "onyttighetsskåp"- alltså lagt in saker som är onyttiga så det inte finns och lockar
  • Fixat i sovrummet- bäddat sängen, plockat upp och vikt kläder som legat på golvet (speciellt på min sida, går verkligen ur mina kläder och lämnar dom på golvet istället för att hänga upp dom på en krok eller lägga i tvättkorgen. Hela min sida var full med kläder, Oups..!)
  • Fixat och torkat damm i vardagsrummet
  • Sorterat tvätten i färger så jag kan tvätta sen. Har tvätttid 16-21, men hör och häpna, jag har bara 4 icapåsar (inte ens helt fulla, har bara sorterat vitt, svart, blått och underkläder/handdukar). Och nu är tvättkorgen helt tom efter denna tvätten. Äntligen har jag kommit över tvättberget!
  • Tagit upp och planerat lite av kvällsmaten (kycklingfilé, antingen en sallad eller wok, har inte bestämt mig helt ännu. Måste höra med Fredrik så han godkänner det)

Det känns verkligen skönt att skriva ner allt man gjort i en lista. Man får en boost och känner sig duktig! Så hurra för mig! :)
 
Nu ska jag slappna av lite, kanske läsa lite.

ta tag i det igen!

Okej, nu är det dags!  Ska återuppta träningen och äta nyttigt igen. Har ju haft mycket i skolan och inte riktigt orkat ta dag i annat än skolan. Men nu är det slut med det! Det ska bli träning regelbundet och mina måltider ska vara små men fler. Funderar på att köpa en ny servis som är mindre. Dom vi har är väldigt repiga och vissa är avskavda på kanterna (syns extra mycket eftersom dom är svarta och så syns det vita prickar, inte så fint).
 
Tänkte att jag skulle berätta det här och berätta för så många som möjligt, för om man har sagt det till andra så är det inte lika lätt att ge upp sen om det kommer till det. Men vill ni ha ne update här om hur det går? Lite vad jag äter och när jag tränar? Eller ska jag hålla allt sånt för mig själv så ni bara kan se resultatet sen?
 
Så, vad vill ni se mer av i bloggen? Mer smink? Mer inredning? Mindre skola? Hahah, speak up! Bloggen är på g igen och jag är på g igen!
 
Nu kör vi!!

Hårfärgen!

 
Vad tycker ni, är det godkänt?

Badrumsfixande på en lördagkväll

Godmorgon mina små kycklingar! 
 
Gissa vad jag gjorde igår?! 
Jo jag fixade äntligen i badrummet! Fredrik åkte hem till sin pappa för att spela lite musik och så, så jag passade på att börja därinne. Och vad jag njöt! Höll på så intensivt att det var som ett lättare träningspass! Men det blev fint. När fredrik kom hem var jag tvungen att visa honom och få hans godkännande, för jag tror jag var lite nervös för vad han skulle tycka.
Han gillade det! Det första han sa var att det såg väldigt fräscht ut, så jag blev jätteglad! Tänk om jag kämpat mig svettig där inne så säger han att det inte är fint (vad det menar jag att han typ säger att det är för tjejigt typ). Nej men jag är riktigt nöjd och Fredrik med!
 
Här kommer lite bilder: 
Allt är sorterat och organiserat! Hårgrejer för sig, bodyshop-grejer för sig och mitt smink är sorterat i de svarta lådorna som är över spegelskåpet. Känns väldigt skönt att ta sån överblick och koll på läget. 
Så vad säger ni, är det godkänt? Lämna en kommentar med era åsikter!
 
Idag är det söndag och jag har inget mer planerat än att mitt hår ska färgas! Sen kanske det händer något med min kära mor, men inget bestämt. Så vi får se.
Ha en bra söndag!

Frihet

Jag känner mig fri!! 
Sista tentan för denna tentaperioden är skriven, så jävla gött!! 
Dagen har spenderats i stan med min kära mor, där det var shopping och lunch och lite mys. Perfekt eftertentamåstefiraminfrihet!
Nu är jag hemma och ska försöka komma på något till kvällsmat, är inte så jättesugen på att ställa mig i köket just nu, är supertrött. 
Vad ska hända nu då?
Imorgon ska jag jobba vilket jag ser fram emot! Ska bli skönt att vara social och göra det som jag är bäst på : service och sälja! Sen på kvällen kanske jag ska lyxa till det och köra på lite vin (alkoholfritt jordgubbsvin, mums) och ost och kex. Blev inspirerad av min fina vän Otto som hade det för några dagar sedan. åh, morgondagen kommer bli super!!
Sen är det söndag och jag har noll planerat! Kanske ska läsa en bok? Kanske lyssna på pod? Kanske kolla gossip girl? Ja, det känns verkligen som jag är fri och kan göra vad jag vill. ÅH nu kom jag på vad jag kan göra tills nästa kurs börjar; fixa i badrummet!! Ja, det var ju det belöningen var efter tentorna! Gud så mysigt jag ska ha det!
 
Nu börjar min mage kurra så ska lägga ifrån mig datorn! 
Puss på er!