Lucka 16 The Body Shop Julkalender 2013



fick ett litet flin när jag såg dagens lilla julklapp. Det är en massageolja som ska var perfekt för paret enligt thebodyshop.se. Värdet är enligt hemsidan 155 kr. 

Lucka 15 The Body Shop Julkalender 2013

 
Jag blev glad när jag öppnade dagens lucka för detta är en produkt som jag aldrig har provat. Det är nämligen en beautiying oil i doften shea. Det är en olja som ska ge huden spänst och lyster. Den går även att ha i håret. På deras hemsida står det att den är värd 165 kr. 

New in


Denna köpte jag i veckan. Träningskalender, linne och tröja. Och kläderna var på rea! 75 och 150 kostade dom, perfekt!! 
Ska gå till gymmet och inviga dom nya kläderna snart! Får bli stan en annan dag 

15 december

Har ni haft det bra i helgen? Blev det något luciafirande? 
 
Själv så var jag och tittade på Fredriks lillebror som var en sockerbagare ("som bor i staden, han bakar kakor..."). Väldigt mysigt och barnen var väldigt duktiga! När showen var slut åkte vi en sväng hem till Fredriks mamma för lite mat. Passade på att gosa lite extra med hundarna och var i stallet och hälsade på hästarna. Kom hem tidigt för jag skulle jobba på lördagen. Vi hade så mycket kunder att jag knappt lämnade kassan. Hade hur läng kö som helst, men kunderna sa att vi var väldigt snabba. Många sa att dom ville ge upp när dom såg kön, men att det gick förvånansvärt snabbt, men ändå god service. Precis så jag vill ha det! Servicen mot kunderna ska alltid vara på topp, oavsett längden på kön eller hur morgonen har varit.
Efter jobbet var jag helt slut, ryggen värkte och huvudvärken kom smygandes. Precis när jag skulle sluta så kommer Fredrik och lite kompisar in och väntar på mig. Vi satte oss på Capri och åt. Jag valde kycklingsalladen med vatten och var väldigt nöjd med valet. Den var supergod och trots min hunger så kunde jag vara nöjd med en sallad (när mina cravings skrek varm mat!!). 
När vi ätit åkte vi hem och jag tog en huvudvärk direkt för den hade eskalerat. La mig i soffan och somnade ganska fort. Fredrik skulle iväg till en vän och spela brädspel så han pussade mig på pannan för att väcka mig och säga att han skulle gå nu. Jag låg kvar ett tag, men sen gick jag upp och började städa trots huvudvärken inte riktigt hade lagt sig ännu. Men man måste passa på när man är ensam hemma! Tycker bäst om att städa när hemmet är tomt! Passade även på att slå in lite julklappar. Tyckte vissa blev riktigt fina faktiskt :)
 
Idag funderar jag på att gå en sväng in till stan och fixa dom sista julklapparna, sen så ska jag och Fredrik nog baka lite. Vi har ju faktiskt inte ens bakat lussekatter ännu! Skäms på oss!! Bättre sent än aldrig. 
Lite planerande måste hinnas med också. Fyller ju år om 3 dagar och då ska vi ha lite julbord här hemma så det är en del som ska fixas och inhandlas innan. 
 
Vaknade vid 8.30 och satte igång med att göra rent i köket. Tömma diskmaskin, diska stekpannor, torka spisen mm. Och nu sitter jag här och känner hur hungern kommer smygandes. Så ska äta lite frukost och sen se om det blir stan idag. Ha en fin söndag!

Lucka 13 The Body Shop Julkalender 2013


Idag fick jag en till grej med doften moringa! Det var en 60 ml flaska med shower gel. Riktigt gott! Ska lyxa till det i duschen ikväll och använda mina moringa produkter! Har ju lite som jag inhandlat själv under året :) 

Skolan och så

Sitter just nu i skolan. Vi har rast så jag passar på eftersom bloggen inte fått så mycket kärlek på sistone. 
Lite snabbt om dagen bara: är i skolan till 10 och sen ska Fredrik och jag till gamestop och hämta vårt Playstation 4!!! Sen ska vi testa det lite och sen har jag skola igen. Det är mycket juridik i min vardag nu alltså. 

Liten snabb update! Senare kommer ju vad som fanns i julkalendern idag! 

Lucka 12 The Body Shop Julkalender 2013



Lucka 11 The Body Shop Julkalender 2013

 
Seaweed Mattifying Day Cream, en dagkräm som lämnar ett matt men återfuktat resultat. Fick denna i 15 ml, alltså mini typ. Den vanliga stora produkten är på 50 ml och kostar 195 Kr. Ska jämföra denna krämen med en vanlig dagkräm som inte ska lämna en matt yta och se om den gör det som den lovar. 

Lucka 10 The Body Shop Julkalender 2013


I lucka 10 fanns det en Camomille silky cleansing oil. Det är en make-up borttagare som är skonsam mot huden och den gör huden len och mjuk. Den ska enligt hemsidan även vara bra mot vattenfast make-up. 
Flaskan är 200 ml och har en pump. Värdet av produkten är 210 kr. 
 
Ser fram emot att testa denna! 

varför är alltid måndagar så sega?

Hallå där! 
Hur är det med er denna gråa måndag? 
Jag är väldigt trött och har inte riktigt ork till något, men ska ändå ta mig till gymmet nu när jag kan gå igen. Ska bli skönt att träna och svettas igen! 
Har suttit på föreläsning 13-16 och innan dess var Ems här från skolan och vi pluggade lite. Jaa, detta var min dag och den blir nog inte roligare ikväll.
Träning och chillning på schemat! 

Lucka 9 The body Shop Julkalender 2013


Ännu en grej från serien Chocomania gömde sig bakom lucka 9! Detta är en shower cream på 60 ml som matchar den lilla body buttern jag fick häromdagen. 
Värdet på denna produkten i fullsize är 85 kr, men eftersom denna är betydligt mindre är ju värdet mindre med. För att få reda på priserna på dessa små produkterna får man nog ta och besöka närmsta body shop butik. Jag vet iallafall att dom har små body butters till försäljning i butikerna. 

Helgen

Idag är det söndag och jag ska jobba. Butiken har öppet 12-16 idag så jag hoppas på mycket folk på dom få timmarna! Älskar verkligen att jobba i butik i december! Mycket folk och de flesta är så goa (om de inte är superstressade inför julen, men då gör jag allt för att underlätta för dom och alltid stå till hands för service när dom behöver det som mest). Efter jobbet räknar jag med att lägga mig under en filt i soffan och bara mysa resten av dagen. 
 
Igår var en riktigt bra dag. Jag och Fredrik hade planer på att åka ner till Väla, men medans Fredrik fixade sig så började snön komma och snabbt blev hela Halmstad snötäckt. Och eftersom det är första snön så kände vi att det nog var säkrare att stanna hemma i Halmstad så det blev en tur in till stan istället. Vi strosade runt och hittade en till julklapp till Jason med! Det var Fredriks idé och det är en bra sådan! Hoppas bara lilla J kan uppskatta den lika mycket som vi gjorde när vi fick testa den! Vid 14-tiden blev vi lite hungriga så vi testade en ny restaurang som heter Istanbul. Dom specialiserade sig på dönerkebab. Vi blev inte besvikna! Maten var god och servicen var nästan bättre än maten! Hela stället kändes fräsch och kändes absolut inte som dom vanliga kebabhaken. Maten kändes inte heller så tung som den gär på andra ställen. Hela upplevelsen var fräsch och trevlig. 
 
När vi kom hem fixade vi lite här hemma och möblerade om och lite så. Vi vet dock inte om vi vill ha det såhär, vi testar oss fram! Men jag har fått ner min kandelaber igen! Som jag har kämpat och försökt övertala Fredrik att man inte kan bo utan en kandelaber! Men igår så försvann han och kom in igen med kandelabern i handen, utan att jag bad honom om det. Åh min prins! Den har varit på vinden ett tag nu. Men nu är den i värmen igen och höjer mysstämningen! Vi blev ganska trötta av allt fixande så vi hamnade i soffan framför tvn och unnade oss lite fruktsallad och glass. Åh så gott det var! Det finns ingenting bättre än gammeldags vaniljglass! Och fruktsallad har jag varit sugen på hur länge som helst så det satt så fint igår! 
 
Är väldigt nöjd med helgen! Och fredagskvällen har jag nog inte nämnt här, men den spenderades på kåren. Åt lite jultallrik och lyssnade på julmusik med lite vänner. Även den kvällen var riktigt mysig. 
 
Nu ska jag snart fixa mig lite frukost. Ha en fin söndag!

Lucka 8 The Body Shop Julkalender 2013

Åh gissa om jag blev glad när jag öppnade denna för några minuter sedan! Det är en body mist med doften Moringa. Tycker Moringa är en fräsch och feminin doft och så är det också kul med någon lite mer blommig doft istället för vanilj och kokos som brukar vara mina favoriter. Har två andra bodymist hemma redan och det som är så bra med dom är att man kan spraya dom överallt på kroppen. Håret, överallt på kroppen och på kläderna mm. Dofterna jag hade sedan innan är kokos och mango. 
Vad är skillnaden mellan bodymist och parfym då? Jag är ingen expert men jag skulle vilja säga att en bodymist är mildare i doften och att kanske koncentrationen av doft inte är lika hög som i parfym. En del parfymer behöver man ju bara ett halvt sprut annars luktar man så ögonen rinner och nysningarna kommer titt som tätt. En bodymist kan man ta efter duschen direkt på kroppen, sen på hår och kläder innan man lämnar huset och ändå luktar man inte parfymfabrik. Det blir lagom liksom.
 
Denna flaska innehåller 100 ml helt underbar doft till ett pris på 125 kr. Och jag säger bara såhär: Har ni aldrig testat en bodymist eller doftat på moringa så gå och gör det nu! 

Idag kom snön till Halmstad!



Selfie!



Lucka 7 The Body Shop Julkalender 2013


Det var en till body butter som gömde sig bakom lucka 7, men denna gången i en lite mer lugn doft, Shea. Denna var också 50 ml och värdet är då samma som den andra. 

Lucka 6 The Body Shop Julkalender 2013


Lucka 6. Peppermint cooling foot lotion. Det är en lotion för fötter som ska mjukgöra. Den doftar härligt av pepparmint. Känns väldigt fräscht.
Ord. pris på hemsida 45 kr, men just nu är den på rea och kostar 31.50 kr.

Lucka 5 The Body Shop Julkalender

 
I dagens lucka var det en goding! Nämligen en liten body butter med doften chocomania. Den luktar alltså choklad! Nu när jag luktade på den lite snabbt så tyckte jag den var riktigt god och lockande typ, men jag kan tänka mig att en del kanske tycker att det är lite för mycket choklad och kanske inte vill smöra in sig med det. 
Enligt eras hemsida så passar denna till mycket torr hud och är smörig i konsistensen. Priset för en i fullsize (200 ml) är 175 kr. Denna som jag fick var 50 ml.
 
(update: I luckan stod det även att man hade 20 % på alla body butter i fullsize fram till 31/12)

Bio och dagens planer

Godmorgon! 
 
Igår var jag på bio med min man! Det var riktigt mysigt att göra det med bara honom eftersom det börjar bli mer sällan som vi gör något sånt "dejtaktigt". Köpte tom lite godis från hemmakväll för att öka mysstämningen ytterliggare. Dock åt jag inte alls mycket och tog med mig ganska mycket hem. Får se om jag kan hålla fingrarna borta, men det ska nog inte bli några problem tror jag. 
 
Idag har jag juridik 10-12 och tentagenomgång 12-13 så sen är det dags för lite lunch. Tror det blir en god sallad idag! Sen har jag inget mer planerat idag. Är faktiskt ledig till söndag då jag jobbar så tror jag ska passa på att plugga imorgon när Fredrik är i skolan. Just det! Det ska ju bli storm här igen. Det ser jag inte sådär jättemycket fram till då sist det var storm trodde jag fönstrena skulle sugas ut eller tryckas in. Vår lägenhet är väldigt obehaglig att vara i när det är storm. Men tror inte denna stormen kommer bli lika illa som förra.
 
Nu ska jag förflytta mig till köket så jag kan äta frukost. Brukar ta med laptopen eller ipaden och titta på weeds eller gossip girl medans jag äter. Det är min lilla mysmorgonstund! 
 
Ha en fin dag! 

Lucka 4 The Body Shop Julkalender


Lucka 4! Absinthe purifying hand gel. Detta är en rengörande gel för händer som är perfekt att ha med i väskan! Har inte hunnit lukta på den ännu, men antar att den luktar lite starkt som deras handkrämer. 
Denna lilla flaska på 60 ml kostar på deras hemsida 55kr. 
 
(förlåt för lite ful och dålig bild, och att det kom upp lite sent idag!) 

En fråga och goda nyheter

En fråga: Gillar ni att jag skriver om varje lucka i julkalendern? 
 
Vet ni!? Jag kan gå igen! Så sjukt härligt det känns att jag kan gå med hälen i marken igen. Har aldrig förr upplevt att träningsvärk har varit så intensivt och att det har verkligen hindrat mig från att leva normalt. Det var till och med så intensivt att jag i lördags gick och la mig hungrig efter jobbet för att jag varken kunde stå eller gå. Fredrik var inte hemma så jag jag hade inte annat val än att gå och lägga mig hungrig. Men idag kan jag gå normalt och det känns bara som vanlig träningsvärk. Inte som om muskeln ska släppa i knävecket, som det kändes som när jag sträckte benet med hälen i marken! SÅÅ SKÖNT! 
 
Funderar på att dra till gymmet ikväll, har nog lite abstinens. Men ska bara träna kondition isåfall!! Och ska även prata med han som gjorde mitt pass, eftersom jag inte kände något när jag gjorde det eller när jag blev kall och smällen kom morgonen därpå. För jag menar, en sån hemsk träningsvärk borde man ju känt av när man gjorde övningarna. Att musklerna liksom blir trötta och mjölksyra eller något. Men jag kände ingenting då. Det var ju lite därför jag trodde att det kanske var en skada och inte träningsvärk. Men jag behöver nog inte oroa mig mer för det är bra (bättre) nu. 
 
Just det! Har andra nyheter också! Var på sjukhuset innan och pratade med min dietist och fick väldigt bra nyheter! Så jag är väldigt glad idag och väldigt motiverad till att träna. Trodde aldrig att jag skulle kunna sakna gymmet så mycket som jag faktiskt gör. Har väl kanske blivit lite beroende. Så längtar till nästa styrkepass för jag vill väldigt gärna att detta passet ska funka för mig, gillade det som attan! Och så ska det bli skönt att svettas lite ikväll. Funderar på att träna annan kondition än crosstrainer. Cykel kanske? 
 
Kändes skönt att skriva alla goda nyheter, och hoppas inte det var för uttråkande för er! 

Lucka 3 The Body Shop Julkalender 2013


Detta var vad som fanns i lucka 3. Bath gloves. Blev faktiskt lite besviken då luckar var stor och såg ut att innehålla kanske en body butter eller så. Men, såna här handskar är ju riktigt sköna att använda och dessutom gör dom ett bra jobb med att ta bort döda hudceller. Så lite nöjd är jag ju såklart! 
Värdet av dessa är 35 kr enligt deras hemsida.

Tråkig måndag

Har varit på föreläsning idag 8-12. Det var juridik och en ganska tung förmiddag. Cyklade hem och vilade en stund och lagade sen lite lunch. Och det är väl det som har hänt idag. 
 
Är lite sugen på att köpa lite juliga blommor och pynta ännu mer, har uppe lite, men det är inte sådär värst mycket. Hade varit mysigt med lite mer jul i hemmet. Så ska försöka få Fredrik att följa med och titta på blommor, eller kanske min mamma? Vet inte, men det känns som att något mer måste hända idag. 
 
 

Lucka 2 The Body Shop Julkalender 2013


Ja detta var vad som gömde sig bakom lucka nr 2. Detta är en rengörare för ansiktet som både rensar och återfuktar! Det som är grejen med denna produkt är att den inte ska irritera huden något. Det får vi ju testa och se om de stämmer. Doften är ganska neutral eftersom det är Aloe och det doftar ju inte så värst mycket. 
Den som jag fick var en liten flaska på 60 ml och finns tyvärr inte på deras hemsida i den storleken. Den finns istället i fullsize på 200 ml och den kostar 140 kr. 

Lucka 1 Body Shops Julkalender 2013


Honeymania är en ny doft hos Body Shop och den är helt underbar! Har en liten body butter i denna doft så detta blev perfekt! 
Värdet av denna shower gel är 85kr enligt deras hemsida

Kan inte gå/stå/röra mig

Jag kan inte gå normalt! 
Tränade med instruktör i fredags och fick ett nytt pass. En av övningarna var i smithen. Man står typ på en liten planka lite högre än golvet, sen har man en stång bakom huvudet med vikter på och så ska man ner med hälen och sen upp igen. Kände inte av så mycket då, så instruktören la på mer vikt. Och kände inte att det tog så värst mycket. Men igår.. När jag vaknade kunde jag verkligen inte gå. Kunde inte skräcka ut benen helt. Om jag lyckades så var smärtan sjukt intensiv! 
 
Dom säger att träningsvärk är som värst dag 2 och det är idag. Vet inte om det är värre, men minst lika ont. Har aldrig förr varit med om något liknande och börjar fundera på om det är en skada istället för träningsvärk. Eller typ världens starkaste träningsvärk. 
Mina vader och knäveck är förresten stenhårda. Mamma försökte massera dom igår för att få upp blodcirkulationen, men jag skrek och nästan grät.
 
Och vet ni? Idag är det 1 december och julskyltning i stan vilket innebär att jag jobbar och att det kommer bli ganska intensivt. Kommer jag överleva?