09.12.19

måste säga förlåt för min otroligt sega uppdatering. Det har hänt en hel del sedan sist.

09.12.17 klockan 18:18 var det Hannas födelsedag. Hoppas du hade en okej födelsedag trots sjukdom! i hela en dag, en timme och en minut var du 18 när jag fortfarande var 17. Måste ha varit en mycket härlig dag,timme och minut ;)

09.12.18 klockan 19:19 var det dags för mig att fylla 18. Jag hade en helt underbar födelsedag! Dagen började med en ganska brutal väckning av Pivo. Hon hoppade upp på mig och mjauade ungefär 5 mm från örat. Inte så mjukt och skönt uppväckande, men ändå. Hon menade väl får jag hoppas. :) Låg kvar i sängen under det varma täcket eftersom det är fruktansvärt kallt här hemma. Vi måste verkligen byta ut våra fönster. Vid niotiden kom mamma och pappa sjungades (ja, SJUNGANDES) med frukost och presenter på sängen. Mycket mysigt och gott var det med frallor och juice och allt. Fick ett grymt halsband som jag önskat mig. dreglar bara jag tänker på det. fick även skor, fast de fick jag i förväg. riktigt snygga är dom med. Men jag kan starkt rekommendera att inte dansa en hel natt i 10 cm hög klack. Fick även en parfym av mami och papi. Can can av Paris Hilton. Har velat ha den jätte länge och jag fick den :) Underbart.
Därefter var det dags att gå till skolan för att äta och ta del av den väldigt hastigt planerade julavslutning. Några från klassen tyckte att alla skulle sjunga för mig på min födelsedag så det slutade med att en halv matsal full med da Vinci elever sjöng för mig. Mycket pinsamt, men nu i efterhand. Gud så gulligt ändå :) hihi. jag har en söt klass. jag gillar den.
Fick skjuts hem av Sara Y och jag började fixa och städa innan Hanna kom vid tre tiden för den traditionella fikan med "pannkaksbollar". Det är en dansk jultradition som egentligen heter aebelskiver (det ska vara ett danskt ö istället, men jag lyckades inte). Hanna kände sig fortfarande lite sjuk och trött så vi gick upp på rummet och bytade presenter. Hon fick en spinning-berlock av mig som jag tror hon blev glad för. eller jag hoppas det :) Jag fick en helt underbar och helt otippad present av henne. En PÄLSMÖSSA . Är det inte underbart gott folk? Haha, måste faktiskt säga att jag var ganska söt i den xD haha.


Nu måste jag sluta skriva, får fortsätta senare :) Ha det bra sålänge 

09.12.15 - sjukdom

Okej, det som inte fick hända har hänt. JAG ÄR SJUK :o Och jag ska tillsammans med Hanna hålla en hejdundrans fest på fredag. Och här ligger jag och är sjuk dagarna innan. Jag kan inte göra annat än att vila upp mig och be till Gud att bli frisk. Annars festar jag när jag är sjuk. Inget ska fan stoppa mig från min egna fest för fasiken!

Måste bara nämna att Hanna fyller år på torsdag. hehehhehehehhhehhehe
och jag på fredag. hehheehehehehehehehehehehe
det är kul hehehehehehhe
Jag är sjuk i huvudet. Godnatt


OCH en sista sak måste jag också bara säga.
Ni är bäst och jag gillar julmusik

09.12.11- Besatt av siffror?

Okej, innan jag börjar skriva om det jag hade tänkt skriva om måste jag först bara dissa min egna mobil -.-
Jovisst, den må vara två år gammal och varit med om en hel del. Men snälla. Nu räcker inte ens batteriet en hel dag. Batteriet har aldrig (och då snackar jag aldrig under de två år jag haft den) hållt i mer än max två dagar. dåligt, nokia! Dåligt.

Men iaf, jag har lagt märke till hur besatta vi är av siffror. Det kan vara frågan om vad som står på kvittot efter man tagit ut pengar, det kan vara vad vågen visar när vi väger oss, eller en prislapp, ett procent tal. vad som helst som har med siffror att göra. Jag kan tycka att denna besatthet inte har så många fördelar. T.ex. Folk går ut och köper saker bara för att dom är dyra (ja, det finns människor som väljer att kolla priset istället för helheten. människor som ibland kan kallas för snobbar. "är det dyrt är det bra nog för mig och är det dyrt är det snygg"), samtidigt som vissa är besatta av att hålla siffrorna som visas på kvittot från banken så höga som möjligt. Det finns människor som är besatta av procenttal och bygger deras hopp kring detta. t.ex. om det gjorts en undersökning som visar att 70% av alla som lider av förkylningssymtom och som inte vaccinerat sig mot svininfluensa har troligen fått det. Vissa ser bara 70% som mycket och tänker "oh,shit jag har svininfluensa. jag kommer dö" , men de tänker inte på att det finns 30 % över. Och att man mycket väl kan vara en av de 30 %. Förstår ni vad jag menar?
Men tydligast är besattheten av vad vågen visar. Iaf bland unga. Jag skulle gissa att nästan varje ung människa (mestadels tjejer) är oroliga över vad vågen kommer visa när man ska väga sig. Om dom inte är det, så har dom säkert varit det någon gång i deras liv. Och jag tycker att man inte ska vara så besatt just av vad vågen visar. Det är inte siffran som avgör om man är fin eller inte. Den avgör om man är frisk och kry. Man kan vara hur fin som helst och kanske väga över normalvikten för ens ålder och längd. Vissa kan tilloch med må så dåligt över siffran att dom gör dumma saker bara så att dom blir nöjda med siffran. Man måste förstå att det faktiskt inte är många som väger det dom ska väga enligt någon. Vem säger egentligen vad man ska väga? vågen kan inte visa om det är fett eller muskler som väger.
Det jag försöker få fram är att man ska inte vara för besatt av siffror. Pengar är inte allt. jovisst, man behöver pengar för att överleva, men inte för att leva ett lyckligt liv. Man kan leva snålt och må bra och ha kul, tro mig, jag är student och lever på studiebidrag.. Vad man väger är inte allt. Självklart ska det inte bli så att man skiter i att ta hand om sig själv och låter det gå för långt (väga överdrivet mycket eller lite). Ibland får siffror oss att må dåligt och jag vill bara säga att många mår dåligt pga detta i onödan! 
Försök att se bortom siffrorna och se helheten.

Detta inlägg är lite konstigt och vad vet inte om jag riktigt fått fram något vettigt. Men ville bara påpeka att siffror inte är allt och inte ska bestämma om man mår bra eller dåligt.

Sist, men inte minst vill jag bara säga att det idag är den 11 december vilket innebär att det är en vecka kvar till min födelsedag och min och Hannas fest :) snart smäller det! Se upp Halmstad, vi blir snart 18 och då jävlar!


dansa med ammunition i blicken

09.12.10

Skoldagen är nu över, men pluggandet kommer att fortsätta så fort jag kommit hem. Men innan dess måste jag ha utvecklingssamtal och få lite smisk eftersom man är bra på att försova sig. (Jag måste faktiskt skylla ifrån mig och säga att det är andras fel) och därefter ska jag in till dinsko och klaga lite.
Saken är den att igår var jag och hämtade min klänning, men eftersom jag är som jag är så gick jag in på din sko för att kolla på skor. Självklart hittade jag ett par som jag var tvungen att äga så jag sa till mamma: köp dom till mig. Hon tog dom och köpte dom till mig och sa att det är en del av födelsedagspresenten. När jag sedan kom hem och testade dom igen upptäckte jag att den ena skon var helt splitter ny medans den andra hade dom klackat om!!! ursäkta språket, men det är ju helt cp :s

Det är kul hur allt förändras. Ena dagen så mår man bra, andra mår man dåligt. Vissa människor är snälla ena dagen, men värsta bitichiga dagen efter. Är det svårt att hålla sig på en rak linje istället för att hela tiden åka upp och ner som en bergochdalbana.

09.12.09

Redovisningen är över och har precis ätit. Fast vet inte om jag kan kalla det mat. Det skulle vara kokt ris med kebabgryta. Men det var rått ris med köttbitar i vatten. Inte den godaste maten precis. En kemilektion kvar sen är det slut för idag. Då ska jag in till stan och hämta min klänning till festen. Sara Y ska följa med och se den innan. Alltid bra att ha ännu mer smakråd :)

Måste bara säga att det finns en del människor som är grymt söta i denna värld. Människor som man tänker på utan att riktigt veta varför. Människor som får en att le. Människor som är bra.

Jo, jag gillar det nu. Jag är nöjd. Jag har koll på läget. Det är bra nu

09.12.08 - det är över nu

ÄNTLIGEN! I fyra fucking timmar satt jag och plågades med matte D, men nu är det över. Ni anar inte hur lycklig jag är just i sekunden. Provet är avklarat, planeringen av festen har satt igång på riktigt. Listan är skriven, och allt håller på att fixas. GRYMT TAGGAD FÖR DETTA! Hoppas att alla som läser min blogg och som bor i Halmstad orkar ta sig ut på stan den 18e. För alltså, om ni inte förstått det så är det då jag och hanna firar våra födelsedagar. Och det är liksom, typ, party då ? ;)



Efter provet gick jag till Pelles lägenhet och träffade Hanna. Där planerade vi lite och sedan tänkte vi: "vad ska vi ha på oss?" Utan tvekan reste vi oss och sa; mot stan! Och så gick vi in till stan på jakt efter festklänningar. Hittade klänningen med stort K som jag ska hämta imon efter skolan :) Den är fin fin fiiin.

Jag har redovisning imorgon och jag har inte läst igenom mina papper. Inte ens tänkt tanken på kemisk analys för min hjärna har varit fullproppad med festplaner och roligheter. Men jag menar, vad kan gå fel. I värsta fall får jag improvisera och hoppas på det bästa. Nej, jag kan det mesta redan så det blir inga problem. hoppas jag.. 

nu ska jag in och vattna mig (duscha) och därefter blir det sängen. Åh, den underbara sängen :) jag gillar min säng.. 

peace.

09.12.07

Tiden tycks gå snabbt samtidigt som den aldrig tycks gå. Jag har för mycket att göra på för kort tid. Men tiden går för långsamt. Jag vill att det ska vara den 18e NU NU NU. Men det är en väg väg dit, med mycket gupp. Ett stort sådant är imorgon då det omtalade Matte D np provet är . Jag säger bara hejdå MatteD, och hejdå MatteE. Jag ångrar att jag valt att även läsa MatteE och det ska bort. Bara jag tänker på mer matte mår jag seriöst illa. Provet imorgon kommer ju gå röv och jag gissar att, eller nej, jag VET att jag kommer gå hem, gråta lite, kasta en gammal matteskrivbok i väggen och sedan gå ifrån rummet med ett leende på läpparna eftersom jag vet att jag äntligen slipper matte, och jag vet att någon annan antagligen kommer städa upp efter mig. Haha, skojjar bara med städningsdelen. Kommer antagligen själv få städa upp det, men det kommer inte bli svårt eftersom allt ska in i brasan och brännas. Ungefär så uttrycker jag min kärlek till Matte. Men imon gäller det och jag vill bara göra det, få mitt jävla miffo G och sen gå hem och gråta en flod eller två.

Men nu ska jag inte vara tråkig och snacka massa depp snack. Jag har faktiskt ny hårfärg och jag känner att den är ganska najs. Fast ibland så får jag ryck och hatar de. Jag är lite weird när det gäller sånt :S Hahah. Fick ganska många komplimanger idag och det kändes riktigt bra :) Sen tycker alla olika. Tyck vad ni vill, jag vet vad jag tycker.




Nu är det ännu mer matte D plugg innan jag somnar och vaknar upp till detta helvetesprov. Men snart är det över. Kommer kännas som 500 kg försvinner från mina axlar. ÄNTLIGEN SLIPPER JAG DENNA SKIT.

09.12.06

Ett stort grattis till Anna och Pernilla Anumat som fyller 18 idag ! :) Hoppas ni haft och kommer ha en bra dag <3

Nu är det dags att plugga sönder inför maD provet.



Dagens fråga: Har brunetter lika kul som blondiner?

Wiho, fått present :)

När mamma och pappa kom hem från deras lilla mini (då menar jag verkligen MINI) semester hade de med en present till mig :) Gaaah, älskar presenter och blev överlycklig för denna lilla goding :) Som ni säkert fattar så var det ju taxfree på båten dom åkte med så självklart var det något med alkohol :P haha, okej kanske inte så självklart. Men hade på känn att det skulle bli något sånt. Öppnade och såg detta!

 

Ja gott folk. det är vodka på tub :) And I like it!


Gott var det också! Haha , Jag skojjar bara. (Jag dricker inte på bilden utan jag biter bara i locket) Denna lilla goding ska sparas till min födelsedag :) För förresten kryper närmre och närmre :) två veckor kvar, inte länge det!

Tagga folk, TAGGA!!

09.12.04

Okej, alltså. det är säkert ingen big deal för folk som bloggat länge och som är vana vid det. Men alltså, jag blev sjukt glad när en helt okänd person kommenterade ett inlägg. Det känns liksom lite spännande att det verkligen är andra människor än ens vänner som läser bloggen. Haha, jag kommer aldrig glömma detta :)

Idag har varit okej. två lektioner, ett sömnpiller efter det andra säger jag bara. Kemiräkning och historia. Usch och blä. Var sjukt trött efter detta men så kommer man ner till skåpet och där ska man tydligen bli fotograferad till en grej i skoltidningen. Och svara på två frågor som en viss Ottosson fixat. :) hihhöhö. Om fotot blev bra får ni själva avgöra. Jag orkar inte lägga ner energi på att bry mig om den är bra eller inte. Det är jag. punkt slut. :)



Satt och pluggade matte D tillsammans med Sandra och Sara sen. Är ganska så nervös inför nationella provet, men det kommer säkert gå bra. Kan bara göra mitt bästa och hoppas på att det räcker att nå mitt mål.

ikväll är det ingen utgång för min del eftersom jag är ganska så slutkörd och utmattad. funderar på att ta en hel helg och bara slappna av, inget festande. Joggingbyx helg typ. :)  
Nu ska jag ner och börja med maten. Känner att min mage gärna vill ha mat nu. Maten som serveras i skolan är ju inte världens bästa liksom :P  
Ha det bra!

julmys


sitter just nu med en vit mysig filt och lyssnar på julmusik. Det är grymt mysigt :) Tiden rann visst iväg och nu är det dags att sova. skola imon ju.

Godnatt

HAAHAHA

Kollade nyss på massa gamla bilder och hittar en bild från nån sommar hos Sara på studsmattan . Haha, jag avlider av flabb för att bilden är så jävla lyckad. Fastän jag har kjol på mig så visar jag inget. Det är skills, jag lovar. Jag har talang för sånt. Mina gymnastiska skills kan man ju ifrågasätta, men kunde faktiskt det mesta. Handvolt, frivolt, bakåt hej och hå. tänk att jag en gång var ganska grym för att inte vara gymnast. Wiiho, saknar sommar och studsmatta xD

 
Ni behöver inte mobba att jag är en blekfis och en köttbulle, jag vet det redan ;)

09.12.03

Idag är en speciell dag för idag är det Dindars födelsedag! Grattis vännen! hoppas du haft och kommer ha en fortsatt bra födelsedag!

Vanlig torsdag idag förrutom att jag hade besök efter skolan. Sandra följde med hem och pluggade matte med mig :) Fick lite smått ryck på vissa tal, men förrutom mina små ryck så gick det bra :) Det är mycket lättare att plugga tillsammans med någon. Man fattar det mycket lättare då. Imorgon ska jag stanna kvar på skolan och plugga igen. Slutar ju ganska tidigt så varför inte. Har inga planer för imon heller så jag kan ju lika väl vara lite smart och plugga till nationella.
Sen kom jag på en sak . Jag har ju valt att läsa MaE också, men funderar på att ta bort det. Matte är ju inte min grej riktigt. Är ett typiskt VG-barn när det gäller matte och undrar om det är värt mig energi att läsa matte E . Har ju redan för många poäng i min kursplan. Men ska nog prata med Gunilla om det. Hon är en snäll filur hon. Lite smått flumm, men hon är bra. :)

Sitter just nu och lyssnar på mysig julmusik och tänker tillbaka på igår på en msnchatt jag hade. Pratade om hur mysig julen och vinter är. Och nu när jag lyssnar på julmusik kan man inte göra annat än att vilja ha allt det där. Pepparkaka och julmust, värme från brasan, mysig julmusik i bakgrunden och någon att hålla om. Jag tror jag är kär i julen.

Bästa jullåten måste väl ändå vara Wham - Last christmas. Finns ingen bättre


All I want for christmas is you

ensam hemma

Mycket blandade känslor just nu. Är typ glad för jag vet mitt slutbetyg i kemi B och det finns inget som kan ändra det, hur dåligt det än går på nästa prov och bäst av allt slipper jag kursprovet! WOOHO, borde firas :)  Sen är jag typ sönderfrusen och tjurig för att jag var tvungen att gå till och hem från skolan i äckligt kallt väder. Är jättetaggad till min födelsedag. Känner mig nästan som en femåring som ska fylla år xD Men men. sån är jag.

Sitter just nu och borde skriva om tunnskiktskromatografi (Kemi B), men eftersom det är mig vi snackar om så gör jag självklart inte det. Lyssnar på underbar musik på ganska så opassande volym för en onsdag. Men får ta tag i det och skriva det nu fan. skärpning My!

Satt och tänkte innan på hur skönt det är att vara ensam ibland, man får liksom en chans att ladda upp batterierna. Och nu på jullovet ska jag till Danmark och fira jul så jag kommer ta en ordentlig paus från vardagen och verkligen ladda upp inför kommande termin. Kan tänka mig att det blir persekt att komma bort från Sverige lite och bort från allt det gamla vanliga så man kan komma tillbaka med nya tag. Shit, jag börjar ju nästan längta lite :)  

men nu är det kemi som gäller och sen matte D.
tagga tagga tagga. dö

09.12.02

Den 18e närmar sig ännu mer och det verkar som skolans press håller på att minska eftersom massa prov nu flyttas fram och fördelas lite bättre. helt underbart!

Imorse åkte mamma och pappa på deras "kryssning" och vad som väntar mig nu när jag kommer hem är garanterat två övermysiga och superhungriga katter. Det blir ju spännande att bli attackerad av två galna katter.
Just nu sitter jag i skolan, men har slutat. Ska snart GÅ hem (eftersom när jag imorse skulle cykla inte kunde låsa upp för låset frusit fast och jag var tvungen att gå i denna bitande vinterkyla) men först måste jag in till stan och handla lite till maten ikväll. Spagetti och köttfärssås ska jag laga och det ska bli sååå gott ! Mamma och pappa köpte igår Toffifee till mig för att jag skulle vara ensam hemma. otroligt gullig och otroligt gott.

Nu ska jag och Sara gå in till stan för att handla. Snällt av henne att joina mig så jag slipper gå ensam. :) Sen blir det massa med matte D plugg! Sen blir det mys heeeeeela kvällen :) Muums

09.12.01

Nedräkningen har börjat ! Nu är det bara 18 dagar kvar! 18 dagar kvar till skolan är slut för i år! 18 dagar kvar till min födelsedag! 18 dagar kvar till världens bästa fest! Och för att inte nämna 17 dagar till bästaste Hannas födelsedag! Ohyeah. 24 dagar kvar till julafton med! Tiden går ganska så snabbt när man varje dag är nergrävd i skolarbete. Julen är snart här och det är dags att köpa massa julklappar åt folket. Det finns seriöst inget bättre än att köpa julklappar och framför allt ge bort julklappar. Jag tror jag ska bli jultomte när jag blir stor :o

Idag var varit som vilken annan tisdag som helst. Svinkallt har det varit hela dagen och jag funderade seriöst på rånarmössa hela vägen hem från skolan innan. Tänk så varmt och skönt det hade varit, men samtidigt, tänk så otroligt fult det skulle vara och så mycket uppmärksamhet man fått om jag cyklade genom stan med en sån varje dag. Får hålla mig till 50 meter halsduk och mössa för att inte skrämma slag på Halmstads invånare. 
Sitter just nu och pluggar matte D. Har nationellt prov nästa vecka och jag känner mig ganska så nollställd. Men men, det kommer säkert gå bra. (försök på att vara optimist, men egentligen gråter jag inombords för jag vet att det inte kommer gå bra) Tummen upp för oseriös optimism (heter det verkligen så!?)

Förrutom stress och massa annat med skolan så måste jag säga att innan idag kände jag att jag hade hela världen i mina händer. Jag kände mig lycklig. När jag kopplade bort skolan så var jag lycklig. Den mest underbara känsla som vi alla känner ibland, och jag säger då detta... Ta vara på denna känsla och låt inget komma och ta känslan ifrån er! Är man lycklig så kan man göra i princip allt.


Jag har kanske inte hela världen i mina händer, men jag har iaf eiffeltornet på mina nycklar. Vad har du?


I morgon bitti åker mina föräldrar iväg på "kryssning" (de ska åka med färjan för andra gången. färjan från tv ni vet. Vet knappast om man kan kalla det kryssning, men men!) så jag kommer spendera de två kommande dagar ensam hemma med katterna och kanske någon gäst om jag bjuder hem någon. Får se hur läget är liksom. Det är ju ganska så underbart att ha en hel dag helt för sig själv. Handla, laga mat, gosa ner sig i soffan med antingen en bra film eller bok. En "ta hand om sig själv - dag" med lång dusch och massa sånt tjejigt som får killarna att himla med ögonen. haha.

Om någon har ett bra film tips så får ni gärna säga det :) 

Peace <3