THURSDAY

Igår blev det en ganska intensiv dag så jag orkade inte gymma efter jobbet faktiskt. Vet inte varför jag får så ont i fötterna trots att jag har bra skor (träningsskor typ). Antar att jag inte är lika van vid ett stående jobb i 7 timmar som när jag jobbade i tex julas eller somras. 
 
Stannade hemma och tittade på bl.a. efterlyst. Tycker det är hemskt att titta på för att man tror typ mer på mänskligheten än vad som händer i efterlyst. Man tror inte riktigt att sådana hemska saker händer i lilla Sverige. Men det är bara att vakna och inse faktum. Sånt händer överallt. Hemskt är det! Att vissa människor inte kan skilja på mitt och ditt eller går så längt att de misshandlar eller slår ihjäl någon...
 
Men nu till något som inte är så hemskt och tungt. 
 
Idag ska jag och Fredrik på öppet hus och spana in läget. Tror jag ska väcka honom så vi kan gå dit ganska snart. Sen kanske jag ska göra en väns naglar, får se hur det blir. 
Ikväll ska jag äta middag med Fredriks farfar, pappa, syster och bror. Hoppas det blir mysigt.
 
 
Just det. Det var -1 kg idag och tror det är så jag vill ha det. 1 kg i veckan, inte så mycket tänker ni kanske. Men det är så jag vill ha det. Långsamt är bra. Jag är nöjd!
 
 

ÄNDRADE PLANER

Godmorgon!
 
Idag var planerna att plugga tillsammans med en klasskompis, men en kollega ringde nyss och sa att vi hade en sjukling så planerna ändras till att jag ska jobba 11-18 istället. 
Det ska bli skönt att jobba lite, ser fram emot det. Önskade nästan att jag började redan nu! Efter jobbet ska jag nog en sväng till gymmet. Och det är nog min dag för att jag gissar att jag kommer vara helt slut efter det.
 
Igår lagade jag broccolisoppa för första gången. Gissa om jag vart nöjd eller!? Den blev grymt god och var väldigt mättande. Åt en liten skål och två knäckemackor till kvällsmat och höll mig nästan äckligt mätt hela kvällen. Så om ni inte lagat det innan, prova nu! Den jag gjorde var sjukt simpel med.
 
Nu ska jag titta lite tv och vila innan jobbet. Hoppas ni får en fin onsdag! 

NEW SHOES



TUESDAY

Godmorgon! 
 
Har inte skrivit här på ett litet tag så kände att det var dags att berätta lite om vad som pågår i min vardag.
I onsdags gjorde jag en helomvändning och började äta nyttigt och träna, PÅ RIKTIGT. Tränade ons, tors, fre och sen igår (måndag) två gånger. Självklart varvar jag olika muskelgrupper på dom olika dagarna samt blandar det med kondition. Så att man inte går ut för hårt liksom. Sen så äter jag så mycket bättre än innan. Har inte ätit pasta, potatis eller riktigt vitt ris sen onsdags. Och trots att det kanske inte är det nyttigaste heller så har jag testat både bulgur och quinoa, och skulle nog vilja påstå att det iaf är ett bättre alternativ till dom där vita produkterna. 
På min tallrik försöker jag varje mål ha minst tre färger, alltså typ ägg till frukost med röd paprika och gurka osv. Denna lilla regel nästan tvingar mig att alltid ha grönsaker. Tänker mycket på tallriksmodellen och har mest kött och grönt och minst av det andra onyttiga. Vissa mål tar jag bort det helt.
 
Jag känner att jag mår riktigt bra. Är väldigt nöjd och stolt att jag verkligen gör detta nu och att det funkar så bra som det gör hittils. Kommer köra fullt ut på denna nya livsstilen för nu jävlar vill jag se resultat och bli mitt bästa jag! 
 
Planerna idag är att vara i skolan 10-15, äta lunch där (som består av rester från igår), sen åka in till stan med Fredrik. Han kommer inte vara hemma sen på kvällen så tänkte laga lite broccolisoppa och plugga för mig själv och sen slänger jag kanske in lite träning med. 
 
Ha en fin tisdag och jag hoppas den blir lika vårig som igår!

Mysig helg

Jag har haft en bra helg. I fredags var det alla hjärtans dag, men den kvällen blev inte så märkvärdig. Hade värk i munnen efter tandläkarbesöket och kände mig väldigt utmattad typ. Fredrik fick en liten present som han nog blev glad för. Jag hade köpt en necessär till honom eftersom han inte hade en och tyckte inte han skulle packa sina grejer i påsar varje gång. 
 
Igår hände det mycket. Först åkte jag med Jacob och Jason in till stan för lite småfix på forex och så, sen åkte vi och hämtade upp mamma och körde ut till erikshjälpen där vi kollade lite second hand. Hittade fem böcker, tre matlagningsböcker, en bok om buddismen och en om sömn. Fem böcker för 60 kronor.
Vid 13-tiden var det dags att åka ut till Harplinge (till Jennys föräldrar) för lite kalas. Dom bjöd på middag och tårta och mys. Jason blev jätteglad för presenterna och var väldigt energisk hela tiden typ. När alla hade matkoma och sånt så skulle han vara på topp med energin. 
Åkte hem med mamma och vi upptäckte att det blixtrade massa. Tyckte det var konstigt eftersom för mig så är det ett sommarfenomen, men såklart kan det hända oavsett temperatur. När vi åkte kom eye of the tiger på radion och mamma höjde volymen. Kände att det var ett litet braigt moment. Så vi körde igenom stan med den på hög volym. Haha! 
 
Nästan direkt när jag kommit hem bjöd Hanna hem mig till henne för att titta på melodifestivalen och det kunde jag inte säga nej till så det var att laga kvällsmat snabbt så jag kunde komma dit så fort som möjligt. Ida och hennes kompis kom också och det var väldigt trevligt. Lite choklad, ost och kex och sånt. Sen blev det mycket prat och mycket minnen från bl.a. Frankrike. Jag hade det väldigt trevligt hela dagen så den blev helgen mest lyckade dag. 
 
Idag är planen att få Fredrik att följa med till eurostop så jag kan titta på jeans. Har ett par som fått hål på dom konstigaste ställen. Dom var liksom inte ens gamla och slitna. Men men, fick väl ett måndagsexemplar (visst säger man så?). Ska hitta ett par som kanske är lite ljusare nu när våren snart är på g.
Sen köpte jag hårfärg igår som jag tänkte mamma kanske kunde lägga i mitt hår sen. Har ju fått så sjukt mycket klagomål på min utväxt så nu ska den försvinna. Kanske ber henne klippa mina toppar också, kan nog behövas. 
 
Nu ska jag klä på mig och dra lite i Fredrik.
Ha en fin dag

TORSDAG

Som ni märkte så kom det inget igår, men det är för att jag fortfarande är osäker. Det kommer när det kommer.
 
Idag har jag varit lite allmänt nere, men det ändrade Fredrik på. Han är så bra. Vid 16.00 kom en klassis och vi cyklade in till stan en snabbis. Hon hittade massa fint, men jag lyckades inte hitta något som var sådär mitt i prick. Men kom ändå hem med något fint som jag köpte för dom sista julklappspengarna. Visar er när Fredrik sett det, känns som han ska godkänna allt först innan jag vet om jag ska behålla det. Men det är fint! Väldigt fint. 
 
Just nu har jag tre grabbar som sitter i köket och spelar något nytt brädspel. Är hungrig så får se till att dom kan slita sig några minuter för att komma fram till något man kan äta. Är väldigt nervös inör imorgon för jag ska till tandläkaren! Sist jag var där så grät jag så det kommer ju inte bli mycket roligare imorgon. Heller inte när jag ska betala.. Åååhhh, jag vill inte. Gråter nästan nu. Så tänk gärna på mig imorgon 8.20 och ge mig mentala styrkekramar för jag kommer nog behöva det. 
 
Nej, nu kurrar min mage så ska försöka övertala killarna. Ha en fin kväll.

TUESDAY

Nu har jag precis kommit hem från ett träningspass på gymmet. Körde ben och mage och hoppas på träningsvärk imorgon för det brände som f*n. 
 
Är iskall för jag stod ute och pratade med Calle ett tag efter. Ska ta en varm dusch och sen sätta igång med lite plugg. Igår somnade jag med boken på huvudet så blir väll något liknande idag också. Sover väldigt skönt när jag har pluggat tills mina ögonlock inte pallade mer.
 
Dagen har bestått av två statistikföreläsningar, flygande jacob, gym och lite plugg. Och kommer bli mer plugg snart. Ringde även till Jason som berättade att han hade fått en riddardräkt med svärd, sköld och hjälm, men favoriten var cykeln som han fick! Jacob skickade bilder på när han hade allt och ni skulle sett leendet han hade när han satt på sin nya cykel! Mitt hjärta smälte lite. Han sa också att han ätit tårta, men samtalsämnet gick snabbt över till hans nya cykel. Snuttegull. På lördag blir det kalas för honom och jag längtar som fasiken efter honom! Ska bli så mysigt att få massa kramar och pussar. 
 
Imorgon kommer det antagligen komma upp ett inlägg om en sak som jag funderat på länge, om jag vågar lägga ut det i världen. Vi får se. Ni får en liten cliffhanger (stavas det så?). 

GRATTIS JASON

Faster älskar dig

GLÖM ALDRIG GRÄDDFILEN OM DU BJUDER MIG PÅ TACOS

Nu ligger jag nerbäddad i sängen och har lite tända ljus i sovrummet. Har stängt dörren ut till vardagsrummet för att få lite ro. 
 
Idag har jag hunnit med mycket känns det som. Pluggade lite i morse, sen var det föreläsning. När jag kom hem fixade jag i köket (typ la ner disk i diskmaskinen, torkade lite damm och plockade undan i köket), fick ett flipp och fortsatte i sovrummet (bäddade fint, torkade damm i varje vrå och dammsög rummet). Sen var det dags för lite mer plugg. Hungern kickade in så jag och Fredrik bestämde oss för att lyxa till det med tacos! Vi fick åka och handla för vi hade inte allt. Och vet ni vad? Vi glömde det viktigaste! GRÄDDFILEN! Gissa om jag vart grymt besviken när jag insåg att den enda såsen vi hade var ketchup.. Ketchup är typ min värsta fiende.
 
Nu ligger jag här och ska strax läsa lite. Inte det roligaste, men på den ljusa sidan så kanske det får mig att somna snabbt. 
Visar bild.JPG
 
Hoppas ni har haft en bra dag, min dag har iaf varit helt okej! 
Hörs imorgon. Det är en stor dag för en liten filur jag känner.

MONDAY

Godmorgon!
 
Jag har varit vaken ett tag, ställde klockan runt 7-tiden för att gå upp och ha en riktigt mysig morgon, vilket jag haft! Åt en ordentlig och härlig frukost samtidigt som jag läste lite i tidningar. Mysfaktorn var väldigt hög ska ni veta. 
 
Nu är jag proppmätt och supernöjd så ska strax börja med pluggandet. Ska skriva på ett projektarbete som jag har tillsammans med två klasskompisar. Vi skriver om platta på mark, om ni ville veta. Tycker det är väldigt intressant och minst sagt roligt att läsa om byggnadskonstruktion och sådant. Tror det här är en bra inriktning för mig. Och eftersom jag nu hittat mer motivation inom mig än någonsin så kommer jag satsa stenhårt på skolan och kämpa på. Det här är min dröm! 
 
Senare idag har jag en föreläsning, byggprojektledning som pågår mellan 13-15. Innan dess ska jag ha hämtat min cykel som är hos mina föräldrar. Pappa sa att jag skulle lämna den där så han kunde fixa den. Typ pumpa däcken och fixa med växlarna och typ olja den. Så det tackar man ju inte nej till direkt om han erbjuder sig. 
 
Efter skolan så blir nog faktiskt lite mer plugg, fast då statistik. Har två statistikföreläsningar imorgon så vill förebereda mig och lite så innan. 
 
Just det! Tänkte berätta lite kort om min helg. Den har varit fantastisk! I fredags var vi bjudna till Heagård på middag och konsert av Fredriks mamma och Göran. Och vilken kväll! Vi hade klätt upp oss och det kändes så bra att vara fina tillsammans typ. Låter konstigt, men ni förstår nog. 
Om ni inte varit där på middag innan så måste ni dit. Miljön och känslan är helt underbar och så otroligt vackert! Och maten, den var så god att jag knappt vet hur jag ska beskriva den. 
Efter maten var det musik. En vid namn Jack Vreeswijk spelade och sjöng låtar som hans släkting hade gjort. Väldigt mysigt.
Lördagen spenderade jag med min fina mamma. Vi gick på stan och fyndade, ni såg väl inlägget jag skrev innan? Helt sjuka fynd jag gjorde! På kvällen tittade vi på melodifestivalen och kommenterade alla och gissade och analyserade artisterna. Hade väldigt roligt!
Och igår var jag med Fredrik hela dagen. Vi tog en runda med bilen och körde runt och tittade på hus och sånt. Drömde oss bort lite. När vi kom hem låg vi i sängen och bara chillade. Någon slags trötthet slog oss båda samtidigt och vi kände att en liten nap var lämpligt. Efter det så tittade vi John Carter och så beställde vi faktiskt mat från pizzeria. Så vi tjockade oss lite. MEN! Inte kunde jag låta det gå ostraffat så jag sa till Fredrik att vi skulle dansa bort det. VI satte igång Just dance och dansade loss tills Fredrik fick ont i magen och jag fick håll. Hahah, charmiga paret. Men fick igång lite puls och skrattade en heeeeel del. Vilket är det viktigaste.
 
Är väldigt nöjd med helgen och känner att den har gett mig energi till denna veckan som kommer. 
Nu kör vi!

Vänner

Jag älskar er
Jag känner så mycket kärlek för alla som är runt mig. Både nya vänner, skolvänner, jobbvänner men framförallt gamla vänner. 
Jag tänker på er varje dag. Blir varm inombords. 
 
Typ som att du la ut en bild på din nya frisyr och jag kände hur hela jag blev helt varm inombords och log. Kände kärlek. Mycket kärlek. Jag älskar dig.
Eller du som just nu gör något som du drömt om och sen kan kryssa av på en livs-lista typ. Jag är så oerhört stolt över dig och älskar att du vågar. Du är modig. Jag älskar dig. 
 
Jag älskar er. 

NEW

 
 
Halsbandet överst är från H&M, 129:- Har spanat in det länge så det var dags att bli mitt! 
Men resten av grejerna (ipadfodralet, skjortan och toppen) har jag fyndat. Värdet av allt är en 1000-lapp, men jag betalade 136 :- för allt. Snacka om kap eller? 
Och just ipadfodralet har jag velat ha superlänge, men känt att 500 kr var lite i överkant, trots att det är Wera (favoritmärket typ). Men nu kunde jag inte låta bli att ta med mig den orangea drömmen hem.