SNABBTITT PÅ BALKONGEN

 
 

BALKONGPROJEKT

 
Igår när jag bjöd hem lite vänner frå jobbet så pratade vi lite om balkonger och att det blir så mycket mysigare med lite blommor och sådant. Och när jag vaknade idag så kände jag att nu är det fasiken på tiden att vi fixar på balkongen och gör den mysig efter sisådär ett och ett halvt år i denna lägenhet. 
Och eftersom jag ofta vill ha mina idéer gjorde med detsamma och helst igår så åkte vi iväg överallt i stan för att hitta krukor och blommor och sånt. 
 
Nu är jag färdig för dagen och har så ont i min högra arm efter att ha skruvat i så många skruvar. Men fint blir det, riktigt fint! 
Dock är det inte helt färdigt ännu för lite blommor ska planteras och så, men räknar med att fixa lite med det imorgon efter föreläsningen. Bilder kommer då med! Det blir nog riktigt bra när det är färdigt! 
 
Ikväll ska jag skriva färdigt min hemtenta som ska lämnas in imorgon, har det mesta färdigt ska bara skriva en liten inledning, kolla igenom texten och sen knyta ihop säcken. Det går ganska fort att skriva dessa hemtentor eftersom dom "bara" är på en sida. Och "bara" skrev jag så för att det är ganska svårt att klämma in en bra argumentation, inledning och slutsats på en A4. Och speciellt denna hemtentan och nästa eftersom dom måste baseras på en bok och minst två vetenskapliga artiklar. I sådana lägen är det svårt att bara skriva en sida. Men men, änsålänge år det bra!
 
Hoppas ni haft en fin helg och en fin dag, för det har jag! Och tack till mamma som hjälpte mig med att skruva och bygga ihop det sista idag. Vet att jag blir lite arg och envis när det inte riktigt går som jag vill.. 
 
Helt trött efter denna slitsamma dag, ska bli skönt att somna sen.

MONDAY

Godmorgon måndag! 
 
Solen skiner idag och det känns som det kommer bli en lika fin dag idag som det var igår. Dock kommer jag inte kunna ta del av det fina vädret innan jag skrivit färdigt min hemtenta. Den ska ju lämnas in imorgon så har liksom inget val typ. Men funderar på att kanske skriva den på balkongen snabbt som bara den så jag kan gå ut på en härlig promenad sen.
 
Ha en fin måndag och njut av vädret!

JUST NU



TENTATRÖTT

Juridiktentan är skriven! 
 
Satt nästan hela tiden och kämpade med den så nu jävlar måste jag ha klarat den! Den kändes helt ok, men nu i efterhand så kanske det inte gick så bra ändå.. Men men, finns inte mer att göra åt saken nu.
 
Nu blir det nya tag med hemtenta 3 och sen plugg inför nästa tentor! Är taggad till tusen så tänkte sätta alltihopa nu. Hoppas ni hejjar på mig!
 
Dagens planer är att bara ta det lugnt. Kanske läsa lite till hemtentan, men om jag inte gör det så gör det absolut ingenting. Man får vila efter en lång och tung dag. Efter tentan satte jag mig med en klasskompis och gjorde klart 3 projektarbeten, så kom hem vid 16-tiden. Gissa hur trött jag är i huvudet nu. Går inte att beskriva så ofokuserad jag är. Så det är okej att inte plugga mer idag. Det kan jag göra med gott samvete. 
 
Har tagit mig aslång tid att skriva detta inlägget bara så jag tror det är dags att lägga mig i sängen med en meningslös film typ. 
 
Ha en fin dag!

SOLIG LÖRDAG

Godmorgon! 
 
Har varit vaken i ett bra tag. Vaknar alltid runt 7-tiden nu. Antar att det är för att morgonsolen hittar sovrummet runt den tiden. Mig gör det ingenting för jag älskar att vakna av mig själv typ. Så fort alarmet på mobilen ringer blir jag trött om jag lyckats sova såpass länge. Morgonsol är det bästa sättet att vakna på.
 
Jaha vad händer idag då? Jo eftersom det är lördag så står det jobb på mitt schema. Tror jag kommer ha grymt kul eftersom det är påsk, fint väder, fina kunder och en fin kollega och allt. Vi ska påskpynta oss lite så vi bjuder på extra härlig stämning i butiken. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? Nej men är ni i stan så ta en sväng in till oss.
 
Sen då? Egentligen står det plugg sen på schemat, men vi är kanske bjudna hem till Fredriks pappa på grillning. Men det var oklart om det var idag eller imorgon eller vilken tid. Så får se om det blir någon grillning för mig. Om inte så kommer jag plugga inför tentan som är på onsdag. Det är en omtenta i juridik så ska mest sitta och läsa och tolka lagtexten för man kan inte riktigt förbereda sig på tentan. Mer än att känna igen vilken lag som ska användas och sen tolka paragraferna så det blir rätt. Tycker det är grymt kul med juridik och lagar och sånt, men en del paragrafer är så gamla att dom knappt går att tolka. Man får vrida och vända på det för att få det rätt. Men nog om detta.
 
Varje dag framöver är planerade pluggdagar, men imorgon kanske vi ska hämta en ny sängstomme. Ny för oss. Jag ärvde den av min farmor, men vi kände inte riktigt att det var vår stil, men nu är jag så trött på den vi har eftersom den är sliten, den knakar så fort man rör sig och så slår man sig hela tiden på den. Så jag har fått nog. Den vi har nu ska till soptippen så ska vi ha den andra tills vi sparat ihop pengar till en annan. Jag vill ju kunna sova utan att vakna så fort någon rör sig! 
 
Så ser min helg ut vad jag vet. Sen skulle det vara jättefint väder med så blir säkert en och annan promenad med. Ha en fin helg och GLAD PÅSK på er!

NI FÖLJER MIG VÄL PÅ INSTAGRAM?

Om inte, gå in på fliken där uppe som heter följ mig, klicka på instagram och VOILA. Där har ni mig! 
 
 

SOLSKEN

Åh älskade sol. 
 
Hela jag är fylld med energi och glädje och jag har det har och göra med att solen är framme och det är massa vårkänslor nu. Såg på vädret att det ska bli 19 (!) grader på söndag. HUR NAJS ÄR INTE DET!?
 
Idag har jag och Fredrik gått lite på stan och haft det mysigt i det fina vädret. Nu sitter jag med lite skolarbete och ska strax till en vän från jobbet för lite after work fika i hennes nya lägenhet. Hon bor nästan granne med mig nu! Längtar mycket för att få se hur hon bor och samtidigt längtar jag till jag får visa min lägenhet för dom. Har inte gjort det ännu. FY! 
 
Igår plockade jag och Fredrik lite pinnar som vi sen pyntade inför påsken. Det var så mysigt och måste nog säga att det är vårt finaste pynt. Och det för att vi gjorde det tillsammans! <3 
 
 

NEW WEEK

Godmorgon måndag! 
Det kändes ganska tungt att gå upp ur sängen idag. Ville inte att det skulle vara måndag och har nog fått mersmak för helger utan jobb eller plugg. Men måste tillbaka till verkligheten.
 
Veckan kommer se ut på det viset att idag kommer jag vara i skolan hela dagen och jobba med 3 pm som ska in nästa vecka och sen resten av dagarna är lite osäkra då allt hänger lite på hur långt vi kommer idag. Men planen är att plugga juridik inför en omtenta som jag har onsdag nästa vecka. Ska satsa stenhårt på den! 
 
Sen på lördag ska jag jobba och jag älskar att jobba på högtider! Då är både jag och kunderna lite extra glada plus att man får pynta sig själv lite. Förra året hade vi påskfjädrar i håret, iår kanske vi är påskkärringar? Haha, det återstår att se. 
 
Hur var helgen? Fantastisk! Fredrik fyllde år så hela helgen har varit för att fira honom. Tror han är nöjd med födelsedagen/helgen faktiskt, gjorde nästan allt för att han skulle ha en bra födelsedag. Helgen har varit mysig! 
 
Nej nu ska jag ta tag i dagen och börja med en frukost framför en serie! Bästa starten på dagen!! 

ONSDAG

Godmorgon! 
 
Idag är det onsdag och måste säga att trots jag vaknade lite av mig själv i morse så var det grymt svårt att ta sig ur sängen. Kände att det var kallt utanför täcket och att jag inte ville röra mig en meter med den träningsvärken som jag har. Men jag tog mig upp och tog en liten dusch för att vakna. Nu känns allt lite mer okej. 
 
Åkte och tränade igår, körde ben och bröst och maxade allt typ. Så det är det som jag känner idag. Men men, är nöjd med ökningarna jag gjorde igår iaf! 
 
Dagens planer är att ha en mysig morgon med frukost framför en serie och sen till skolan för föreläsning 10-12. Efter det ska jag stanna kvar i skolan och jobba med lite andra projekt så kommer vara i skolan mesta av dagen tror jag. Längtar till helgen!! 
 
Hoppas jag får på mig dom nya svarta (jättetajta) jeansen jag köpte igår trots träningsvärk. Haha dagens problem. Ha en fin onsdag!

STOLT

Hallå och ursäkta för dålig uppdatering. 
 
Har varit väldigt upptagen med skola, men nu så har pressen och stressen lugnat ner sig för tillfället.
Hade en 2 timmars redovisning idag så just nu känner jag mig otroligt lättad men väldigt trött och utmattad typ. Det har varit en lång dag med spagettiben och nervositet. 
 
Jag måste säga att jag är stolt över mig själv. Jag klarade det. Och inte bara tog mig igenom utan jag var bra med. Tittade på klassen för det mesta och stammade eller hakade inte upp mig på något. Fick feedback av läraren att jag var väldigt trovärdig så blev överlycklig och är full av förhoppning av att det kanske släppt lite och att jag börjar få tillbaka min talarförmåga som jag hade innan jag blev sjuk. 
Idag gjorde jag jättebra ifrån mig och det har boostat mig något enormt.
 
Ska spara den braiga energin till imorgon då jag ska sitta med en grupp och göra arbeten till den andra kursen. Ska även sitta med det på torsdag och är inställd på att göra klart allt denna veckan typ. HARD WORK. 
 
Ska bara ta det lugnt ikväll och så blir det nya tag imorgon med den energi som redovisningen gav idag. Nu jävlar ska jag klara av skolan och göra bra ifrån mig. Är taggad till tusen nu. LETS KICK SOME ASS. okej kanske inte, men typ. Det jag menar är att det är dags att fokusera, dags att kliva ut ut skuggan och sätta färg på dagarna, utvecklas och prestera bra. Nu kör vi.
 
Ha nu en riktigt fin kväll! 

PANG PÅ

Nu när hemtenta 1 är inne så är det bara att börja på hemtenta 2. PANG PÅ! 
 
Har inte fått mina böcker ännu så får nog ta och cykla till högskolebiblioteket och försöka hitta boken där. Mina böcker borde komma idag, men har en känsla av att dom lika gärna kan vänta några veckor till. DÅLIGT! Ska nog aldrig mer beställa därifrån när det gäller kurslitteratur. Väntar alltid till introduktionen med att beställa böcker så man vet vilka som behövs och inte, och brukar få böckerna samma vecka typ med andra sidor som jag beställt från. Kanske blir lite extra sur eftersom jag verkligen behövs böckerna så fort som möjigt och nu har jag ju liksom inte ens behov av två av de fyra böckerna som jag beställt typ. Så nej tack till att beställa därifrån igen.
 
Annars då? 
 
Mår sådär, har lite ont i huvudet och fruktar att det är en förkylning på gång. Jag är typ aldrig sjuk så det hade varit riktigt typiskt om jag skulle bli det nu när det är en kurs som kräver 90% närvaro och massa hemtentor.
Idag blir det läsa om jag får tag på boken och sen börja på hemtenta 2. 
 

TVÅ HÖGAR MED TVÄTT OCH LITE TILL

Godmorgon! 
 
Vaknade väldigt trött idag, men kämpar för att få färdigt min hemtenta. Den är färdigskriven, bara det att jag tittat på den för mycket så till slut blir inget bra och man vill formulera om alltihopa. Eller ännu värre, skriva om alltihopa och börja på ett nytt ämne istället för det man valt. Morgonens stora problem är alltså att känna mig nöjd med arbetet. 
 
Min mage kurrar som attan och det kan bero på att jag bara åt en majskolv, lite haricot verts och världens minsta bit fisk till kvällsmat igår. Åt inte särskilt mycket annat den dagen heller så är väl därför. 
 
Sitter just nu i mitten av soffan med en stor tvätthög på varje sida, sen tittar jag på ett tvättställ som är fyllt med kläder. Det var tvättdag igår. Och eftersom det var jag som tvättade så blev mycket tvättat. Har dock lite tvätt kvar som jag inte orkade ta itu med igårkväll. Kände att hemtentan skulle få all kärlek den kunde. Men jag är nöjd! Har rena jeans och skjortor och sådant så nu kan jag känna mig fin igen och välja bland fler kläder istället för "åh, den är ren, den tar vi". Okej så var det inte riktigt, men jag är tjej och måste ha många alternativ eftersom ena dagen sitter ett plagg superbra andra kan plagget typ gå och brinna upp utan att jag bryr mig. Ni fattar...
 
Hemtentan ska in vid 10.00 och då blir det lite seminarie på den boken jag läst. Så den ska skummas igenom lite snabbt sen med. Men till frukosten ska jag bara njuta av ett avsnitt vänner! Ingen stress när man äter!!! Specielt inte om man slarvat med maten mycket på senaste. 
 
En rejäl frukost med rejält morgonmys och kvalitetstid är guld!