nollställd

Sådär ja. Då var denna dagen avklarad. Och vet ni vad? Jag har hunnit med en massa idag så det känns skönt att kunna slappna av soffan. Fredrik hade fixat en film till ikväll så ska strax kolla på den. Men först ska jag berätta om dagen. 
 
Hade seminarie innan och det ska vi inte prata om, det är över nu. Det är det viktigaste. Och nu har jag inget mer i skolan innan tentorna. Och ja, det känns skönt och lättare men nu är det en annan ångest som kommer. Tentaångesten. Men, ska ta en dag i taget och ikväll ska jag faktiskt inte plugga något. Imorgon börjar jag på riktigt.  Ska plugga hela förmidaggen och sen ska jag träffa en klasskompis som ville att jag skulle fixa hennes naglar med gele (har ju en uv-lampa). Och då ska hon fixa till mina ögonbryn. Så blir plugg och sen lite smått tjej-spa-dag. Ser fram emot att få göra dom där tjejiga sakerna som man inte haft tid med. Så det är min morgondag. Sen är det ju fredag imorgon vilket innebär att Fredrik ska iväg och hålla på med sin lilla hobby på kvällen. Och jag planerat in att läsa lite inför tentorna (mysläsa, inga räkneuppgifter), dricka en chailatte och ha massa tända ljus. Ja, en riktig myskväll helt enkelt. Åh nu ser jag fram emot morgondagen! 
 
Efter seminariet åkte jag hem till mamma och pappa, är halvt kattvakt. Ska typ tömma posten och gosa med katterna lite då och då. Mamma och pappa är i Danmark för att hjälpa mormor och morfar att rensa ut på deras vind. Kunde tyvärr inte följa med för allt i skolan, hade gärna hjälpt till. Men skypade med dom igår och dom sa att dom typ redan var färdiga. Så jag hade kanske varit ivägen. Men men, efter det blev det en tur in till jobbet där min chef ville mysprata lite och se till så jag mådde bra. så himla fina människor jag har i min omgivning och närhet. Hon visste att det var mycket i skolan och märkte väl att jag inte riktigt var mig själv. 
 
Sen vart det hem och sätta på två tvättar för vi hade bokat tvättid. Så det gjorde jag för Fredrik var lite trött och lite nedstämd för en grej i skolan. Medan tvättmaskinen höll på började jag med maten. Och ni kanske tycker jag är helt konstig nu. Men jag lagade korv stroganoff och var verkligen hur nöjd som helst. Tycker det är så gott och mysigt att äta typ. Fredrik hjälpte till med att koka ris i riskokaren och det var nog det som gjorde susen idag ;) Det blev perfekt klibbigt och min korvstroganoff blev perfekt krämig. Åh så gott. Åt bara en portion, Fredrik åt två ikväll så jag gjorde en liten matlåda till imorgon. Åhh ännu en grej att se fram emot imorgon, korv stroganoff. Mums! 
 
Nu sitter jag här i soffan med en mätt mage (inte proppmätt utan bara inte hungrig längre). Känns skönt att inte vara proppmätt, och inte heller konstig känsla i magen för att man äter konstigt under stressade perioder. Är bara nöjd just nu. Nollställd typ. Och nu blir det snart film! 
 
Ha en mysig torsdagskväll! 

efter idag

Snart kan jag äntligen fokusera på tentapluggandet! Efter idag så är det bara tentorna som får ta energi känner jag. Dock är jag jättenervös för idag eftersom ett av mina arbeten är , ja inte ens lite bra eller färdigt. Men ska försöka överleva och så får jag ta en eventuell smäll som kommer. BARA DENNA DAGEN ÄR ÖVER SNART. Sista dagen med grupparbetspressen. Sen kommer tentapressen, men det är lättare att hantera eftersom man pluggar mest själv.
 
Men efter idag kan jag nog känna mig lite lättare!
 
Förhoppningsvis

Mardrömmar och sömnbrist

Jag vaknade precis och kunde knappt andas. Hade en mardröm som var så hemskt att innan det allra hemskaste bröt ut vaknade jag med sjukt mycket adrenalin i kroppen och svårt att andas. Halsen var nästan lika trång som den är när jag får panikångestattacker. Och på tal om det så fick jag nästan en sån igår i skolan. Satt och tänkte på allt i skolan och på att det är tentor nästa vecka och känner att pulsen är uppe i halsen och sjukt snabb. Mina luftvägar blir tajtare och tajtare. Men som tur var bröt det inte ut för då hade jag inte kunnat redovisa på seminariet. Tror det var för att jag hade lite folk runtomkring mig som fattade att något var fel så tänkte jag typ att jag inte ville utsätta dom för det.
Inatt vaknade jag x antal gånger som jag inte minns hur många. Minns bara dom gångerna jag kollade på mobilen och hoppades på att hela natten skulle ha gått. Men nej 01.45, 02.53, 04.36 och så fortsätter det. 
 
Idag kommer bli väldigt intensiv. Den uppgiften som ska lämnas in imorgon ska göras idag och min attityd är att göra det bästa av tiden, men inte stressa sönder över det. För jag vet att vi kommer få komplettera och så, så då är det lika bra att inte förstöra kroppen ännu mer och försöka må bra. Ska skriva lite hemma nu och sen ska jag till skolan och göra lite beräkningar med gruppmedlemmen. Hon ska sitta parallellt med ett annat grupparbete så tyngden kommer nog ligga ganska mycket på mig. Men, som sagt. Jag kommer inte ta sönder mig för denna uppgiften. 
 
Jag ska nog till doktorn ganska snart och be dom kolla mina binjurar. Det är dom som tar stryk vid stress och så, och jag tror att eftersom jag har hypotyreos (som i grunden skapar stress pga man inte kan prestera bra för kroppen går på lågvarv (och hjärnan på högvarv typ)) så kan mina bunjurar ta ganska mycket stryk nu. Så jag vill bara kolla läget och så att dom inte slås ut av allt detta. 
 
/jag orkar snart inte mer

Skolan osv

Sitter i skolan nu, förbereder mig inför seminariet som börjar 13.15. Vet dock inte om vi är först eller sist eller när vi är. Men det känns ändå okej. Vi har ju kuggat alla andra så är beredd på att kugga idag igen. Och ja, det är lärarens fel. 
 
Efter seminariet ska jag sitta och göra grupparbetet som vi inte har börjat på ännu, men vi kommer få komplettering. Bara det att vi måste slänga ihop något till seminariet i det som är på torsdag. Ja, ni hör ju. Inte konstigt att jag tappar allt mitt hår och skakar. Det är ju stress. 
När jag kommer hem ska jag tvätta för tvättberget försvinner ju inte av sig själv. Men det ska bli skönt att göra något som man kan bocka av på en lista och som inte kan gå fel. Om inte mina tröjor går sönder eller blir missfärgade. Oh, det skulle ju vara typiskt.. 
 
Nej men jag försöker hålla humöret uppe och huvudet över ytan. Finns inte så mycket annat att göra. Ska försöka komma bort från allt och träna, promenera, pyssla och läsa annat än studentlitteratur typ för att samla lite energi.
 
Hoppas ni har en fin tisdag med lite mindre stress i kroppen än jag! 

Seminarium och grupparbeten

Det tar aldrig slut. Idag har jag ett seminarium igen. Börjar nästan bli standard för mig känns det som. Känner att pressen och stressen ökar eftersom vi bara har massa grupparbeten och knappt någon tid över för tentaplugg själv. Men tentorna är nästa vecka och jag har ett grupparbete kvar som ska bli färdigt. Har inte börjat på det ännu pga tidsbrist, men det ska nog gå fort så fort vi börjat på det. Dock känner jag mig inte bekväm eller trygg med den jag jobbar med, så jag har det typ lite jobbigt. 
 
Snart är allt detta över och jag kan få andas normalt igen. det ska bli så skönt, dock är det en tung juridikkurs som börjar, men ser ändå fram emot att slippa dessa grupparbeten! Ska nog beställa lagboken redan nu så jag är säker på att få den i tid till kursen. Men den kostar över 1000 kronor så det svider lite. Men måste ha den, och som en kompis till mig sa: Det blir en fin inredningspryl, bara lite dyr. Hahah, ja man kan se det positiva i allt! 
 
Nu ska jag göra iordning mig, önska mig lycka till idag!!!
 
Kram

Lördag

Idag är det lördag och även dagen för min fina chefs bröllop! Tänk att dom nu har sagt ja till varandra! Det bara pirrar i hela kroppen vid blotta tanken av det. Jag skulle egentligen jobbat idag, men kände att jag behövde denna dag till plugg. Blev ganska mycket gjort idag på morgonen, sen blev det en runda till stan med mamma för lite kvalitetstid. Hittade en hel del fina saker på rean, men jag extra nöjd med en väska som fick följa med hem. Har spanat in den hur länge som helst och nu var den på rea så det fick följa med hem. Ska visa bild på den när det är ljust ute så jag kan få en ordentlig bild. Köpte med hem två par vantar med, såna man hade när man var liten. Tror dom kallas magiska vantar för dom passar typ alla. Det var 2 för 49:- så köpte vita och lite brun/beigea. Nu när jag cyklat till skola och bara varit ute har det varit så kallt att det är ett måste med vantar och mössa. Så känner mig nöjd att jag faktiskt köpte det i tid.

Nu sitter jag hemma med tända ljus och väntar på att Fredrik ska komma hem. Jag hoppas på att det blir lite myskväll! Skulle han inte vilja ha myskväll har jag en back-up plan. Då ska jag faktiskt försöka plugga lite, fast på det mysiga sättet typ. Svårt att förklara, men det kan faktiskt vara mysigt att plugga! Om det nu inte skulle gå att plugga ikväll så har jag lite gossip girl att titta på. Det går ju alltid hem, eller hur?

Nähä, om man kanske ska ta ett bad ikväll med? Lite mysig musik och tända ljus och ett badkar fyllt med varmt väldoftande vatten. Ja det låter ganska lockande faktiskt. Vi får se vad som händer.

Ha en riktig fin lördag!  

Ledig torsdag

Idag är jag ledig från skolan och jag har redan hunnit med en hel del. Vaknade mer utvilad än någonsin känns det som, men antar att det motsvarar en vanlig människas natt sömn. Jag tränade igår så var helt mör i kroppen och seg i huvudet efter en heldag i skolan, så var nog det som gjorde susen!
Vaknade av mig själv lite innan Fredriks larm så låg kvar i sängen till Fredrik skulle gå. Så otroligt skönt att inte känna massa måsten direkt när man vaknat  som man annars har. Det enda jag hade planerat in var en liten skypedejt med Otto.
Åt en ordentlig frukost bestående av knäckebröd och blåbärsdricka och kollade samtidigt på ett avsnitt av gossip girl. Väldigt mysigt!
Sen kurrade jag ner mig i soffan med täcket och pratade med Otto. Det var så himla mysigt och skönt att få prata med henne. Saknar pratstunderna som alltid ger en massa härlig energi.
Och efter det har jag hunnit med att sortera våra tvättberg. Och ja, jag sa våra. Vi har (hade) flera. Men nu är allt sorterat och Fredrik ska ner och se om de finns ledig tid. Nu sitter jag här och pausar för det var RIKTIGT MYCKET tvätt. Snart ska jag städa i sovrum och kök. Efter det blir det dammsuga och torka damm och annat sånt.
När jag är färdig med det ska jag plugga lite hade jag tänkt. Så man kan väl säga att hälften av dagen består av städning och tvättning och andra delen av plugg. Tentorna närmar ju sig så nu måste man ta sig i kragen och plugga varje dag. Inte för att jag inte redan gjorde det, men nu kommer pressen med.
Nej men nu känner jag att jag har mycket att göra och attt dagen inte är hur lång som helst.
Ha en fin torsdag!
 
 

Inget internet

Vi har inget internet hemma, och mitt internet på mobilen är slut för att telesnor är dumma i huvudet.

Mitt i veckan

Idag är det onsdag och idag har det varit eget arbete i skolan. Så vi har jobbat med uppgiften i vetenskaplig metod, Och jag måste säga att vi var riktigt duktiga! Jobbade hårt och var färdiga på kanske 4 timmar. Har lite småfix kvar, men jag tänkte skriva ut det vi skrivit och anteckna lite. Tycker det är så mycket lättare att se sådana saker när det är på papper framför mig. 
Efter skolan så frågade två tjejer från klassen om jag inte ville följa med och simma. Var tveksam eftersom jag varit sjuk och så, men jag följde med! Dom var jätteduktiga men jag tog det lugnt och simmade hälften så mycket som dom. Det var för att jag har känt mig förkyld och att det inte har försvunnit, och kände när jag simmade att jag blev trött väldigt snabbt. Men jag är snart frisk hoppas jag! 
Efter vi hade simmat gick vi över i den andra delen av badhuset och blev barn igen. Vi åkte dom vattenrutschbanorna (?) och var inne i virvlen. Har nog inte gjort det på flera år så det var riktigt roligt att göra det! skrattade väldigt mycket och det var nog välbehövligt för mig! Vi satt i ångbastun ett tag och sen hade vi lite minispa där.
Kom hem för någon timma sedan, och sitter i soffan och känner mig väldigt avslappnad. Är trött i kroppen efter simmningen och har ett lugn i huvudet. Skönt. 
 
Tänkte börja med maten snart, magen kurrar alltid mycket efter man har simmat! Idag ska det lagas fläskkotlett med ugnspotatis och grönsaker! Hoppas det blir gott för jag är ganska hungrig. Efter det ska här tändas lite ljus och ska läsa igenom lite arbeten. Sen blir det kanske någon film för att koppla bort skolan innan det är läggdags. 
 
Hoppas ni haft en fin dag och får en mysig kväll denna gråa höstdag!
 

Update på livet

Har en känsla av att mina blogginlägg är så grymt lika nuförtiden. Men jag har typ inget liv känns det som. Det är bara skolan som gäller.
 
Dock ska detta inlägg inte handla om allt plugg som jag har, utan alla förändringar som ska ske här hemma!
I söndags fixade jag och Fredrik en rumsavdelare i vardagsrummet. Ni som varit hemma hos mig vet ju att vardagsrummet är stort och kombinerat med dator och sånt. Vi har nu alltså satt upp i avdelare i form av tyg som håller ute ljus och ljus mellan soffan och datorutrymmet. Så nu har vi ett kontor (HOST, lekstuga för fredrik) och ett vardagsrum. Är väldigt nöjd med det! Och när vi höll på så testade vi att flytta ut bokhyllan med tvn på från sovrummet till framför rumsavdelaren. Och det blev också bra, stärkte hela kontorskänslan. Så nu har pojken min både dator, tv, xbox, playstation i lekhörnan. 
 
Nästa projekt blir ju badrummet som jag nämnt tidigare, men det får vänta till allt i skolan har lugnat sig. Lite firande att man klarat en intensiv period i skolan! Älskar göra såna saker efter man haft det intensivt! Tvätta, storstäda, fixa, ändra! 
 
Jo, jag har ju varit förkyld ett bra tag nu med. Blir så sällan sjuk eller förkyld så det är väldigt typiskt att det kommer nu med all stress och sånt. Eftersom jag har stressat och varit allmänt uppe i varv (aldrigvila) så har jag inte blivit frisk. Så jag är lite förkyld och kan inte träna, eller rättare sagt, vågar inte träna för vill inte göra det värre. Men samtidigt så måste jag träna för att må bra. Får sån energi av att träna och jag känner nu att det pirrar i hela kroppen för att jag vill tömma ut den typ. Svettas ut allt. Träna bort skolan för stunden. Men det går inte. Ond cirkel. 
Vet inte ens om jag har skrivit något vettigt nu, bara skriver och är för trög i huvudet för att förstå. Säger fel varje dag och ord hamnar fel när jag pratar eller läser upp något. Det är jättejobbigt och det känns som ett hinder för mig. Men jag äter min medicin och försöker, men det är svårt. Kanske är träningen som gör det värre nu, vet inte. Men det är väldigt pinsamt och som en tyngd på axlarna att inte kunna vara normal typ. 
 
MEEN, nu ska jag läsa det sista för ikväll, har 20 sidor kvar (40 för mig som måste läsa om varje mening för att jag inte förstår) och sen blir det hollywoodfruar. Bästa sättet att koppla bort allt för en del av dom (nämner inga namn, ni vet redan) är helt psykopatiska. Hahah, nej men det är lite skrämmande, samtidigt som underhållande.
 
Ha en fin tisdag (är det ens tisdag?, har inte koll)

förkylning på g

Ja, som rubriken lyder har jag åkt på en förkylning. Som tur är så har den inte brutit ut ännu eller vad man ska säga. Blev värre igårkväll och i morse övervägde jag att stanna hemma. Men eftersom jag hade föreläsning 10-17 så kände jag att jag inte fick missa det. Det var bara att packa väskan med halva medicinskåpet, slänga på sig massa kläder och halsduk och pallra sig till skolan. Näsan rann konstant och jag satt och snörvlade hela dagen. Det är faktiskt jättejobbigt för man känner människornas frustration och att dom bli äcklade, men ändå kan man inte göra något fram till rasten eftersom man sitter längst in och inte kommer ut. Typiskt!
Men jag överlevde dagen och bestämde med min grupp att arbeta hemmifrån imorgon istället för att samlas. Så skönt att jag kan gå runt hemma och försöka bli frisk istället för att tvinga mig till skolan och må dåligt där. Imorgon är det inga föreläsningar och egentligen inte torsdag heller, men det är individuell handledning torsdag 15.15 inför en inlämningsuppgift om börsföretag. Och innan det ska vi sitta och göra uppgiften i vetenskaplig metod som det är seminarie på på måndag. Är inte ordinarie lärare nu utan en gstföreläsare som ska vara här i två veckor. Mycket bättre lärare, men ganska så sträng. Han har sagt att han har slängt ut elever under seminariet för att de var för dåliga för att vara med. Ja, och tänk er då att ordinarie lärare är ännu mer hemsk och elak! Ibland blir man sugen på att hoppa av pga lärarna. Läraren i finansiering är jättebra! Han har förståelse och undervisar med humor. Hans föreläsningar är alltid lärorika medan vetenskaplig metod-läraren är så hmm, säger inte dålig för det är för hårt, men säger speciell, så att man är där men ger upp. Lyssnar inte ocg pluggar på finansen istället.
 
Känner lite att bloggen blivit ett klagoforum från mig, men det är verkligen det som händer i mitt liv just nu. Och här kan jag berätta om det bara för att få ut det. 
 
Meeen för att gå över till något helt annat och gladare ämne, så vill jag nämna att jag har planerat ett litet projekt här hemma. Jag ska göra en makeover i badrummet och ändra en massa! Har t.o.m. köpt sprayfärg och ska hålla på. Det kommer bli så bra! 
Dock vet jag inte när jag kommer hitta tiden till det, men det ska nog gå. Det pirrar i fingerspetsarna för att jag vill göra det nu nu nu!! Självklart kommer resultatet upp här sen när det är dags.
 
Nu ska jag fortsätta plugga lite. Tar vara på tiden som Fredrik är iväg på och pluggar. Tycker det är svårt att plugga när man är hemma och Fredrik är hemma med. Är snart färdig så ska faktiskt kolla färdigt på filmen " this is 40" som jag började på igårkväll.
 
Ha en fin kväll!