mår.bajs

Det börjar bli glest med inlägg här i bloggen nu. Ärligt talat så är det för att jag inte har tid.

Det händer mycket nu. Mycket jobb. Mycket vilja att vara ute i solen och hänga med vänner. Sen är det ju också ett faktum att jag är sjuk nu. Vill dock inte inse det.

Mår sämre idag än igår. Ont i halsen, täpt näsa och huvudvärk! Kommer nog överleva dagen om jag bara har strepsils. Om det ju funkar. Man kan ju övertala sig själv att det fungerar.

Igår jobbade jag till 18.30 och direkt efter så skulle jag träffa dom som jag gick med på ungdomspoolen. Vi satte oss på morfars uteservering och åt lite gott. Dock sa jag hejdå redan vid 21.00 för jag mådde dåligt och var trött.

Idag sa jag också jobba, och äta strepsils. tur jag bara jobbar lite mer än 5 timmar idag! Kommer vara helt slut efter det!

Hoppas ni har det bra och njuter av det fina vädret. Och hoppas ni inte är sjuka!

pusspuss

10 års kalas!

Igår spenderades dagen i Dala hos Fredriks mamma! Fredriks lillebror Pontus fyllde 10 år och det skulle firas! När vi kom dit så såg vi att han redan fått massa presenter. En studsmatta, fotbollscrocket, en fatboy säck m.m. Och självklart skulle jag och Fredrik prova allt! Kände mig som barn på nytt!

Sen till middag bjöds det på cateringmat. Potatisgratäng, rostbiff, skinka och massa frukt! Riktigt somrigt och gott! Vi satt ute på deras veranda i det fina vädret, riktigt mysigt!

Sen var det dags för efterrätt och sång för födelsedagsbarnet! Marängsvisch blev det och den var supergod! Jag tog två gånger och Fredrik tog hela tre gånger. Då kan ni ju förstå att det var god! mums!


Mums mums mums!

Fredriks mamma och jag satte oss i hennes nya utemöbler. Hon ville höra min åsikt om dom, och det kändes väldigt bra. Vi satt där och pratade medans Fredrik och Pontus spelade badminton! Vi pratade om hästar och självklart ledde det till att jag ville gå en runda i stallet och hälsa på hästarna! Fick med mig Fredrik och Fredriks mamma berättade om varje häst och jag ställde massa frågor. Riktigt kul!

Nu är det snart dags för mig att gå till jobbet. Har lite ont i halsen så ska ta med mig mina halstabletter. Hoppas bara inte det håller i sig länge. Har inte tid att vara sjuk nu! Har massa jobb! Jobbar resten av veckan nu. Till stängning varje dag.

Hoppas ni får en trevlig dag! Åk till stranden och få lite färg!

pusspuss

Fruit !

Matlagning jobb och frukt

Ikväll är det pasta carbonara som står på menyn här på torsgatan. Fast istället för bacon i så kommer jag ha skinka i. Såsen ska bli extra krämig hade jag tänkt! Mums! Hoppas bara inte jag blir för mätt för jag har redan nu tjatat Fredrik om att åka och köpa glass på stranden efter maten. Vill komma ut och hitta på något med honom! Och så vill jag ju ha glass. Såklart!

Förresten!!
Jag känner att jag har blivit duktig! Jag har gjort en matsedel för hela veckan! Det kommer bland annat bli lax med pasta, köttbullar och potatismos och fläskfile med världens godaste beanaise sås! Frågan är bara om jag kommer orka laga god mat efter jobbet. Jobbar ju oftast till 18.10 nuförtiden, så är väl hemma runt 18.30 efter allt med stängning och så. Men jag klagar inte, jag älskar mitt jobb. ÄLSKAR. Nu i veckan så ska jag nog på after work med tjejerna från jobbet med. Ta ett glas vin eller en drink på någon uteservering. Jag gillar det!

Nää, om man ska ta och gå till torget och köpa hem massa frukt innan dom stänger? Gillar att köpa frukt på torget, inte pga människorna som säljer de, men för det känns så bra. Det dom säljer är alltid fräscht och billigt!
Kanske köpa hem jordgubbar, vindruvor, melon och det obligatoriska ; päron och äpplen ? hmm, får se om jag kanske kan tvinga med Fredrik.

Kändes som detta blev ett onödigt inlägg. Men såäre! take it or leave it!

pusspuss

Juli 23, 2012

Nämnde jag att jag var på kalas i lördags?
Mina två fina vänner , Otto och Lundin hade slått ihop deras födelsedagskalas till ett! Jag och Fredrik åkte dit tillsammans(Nehe!?) och var där först av alla typ. Blev välkommen med en riktigt god välkomstdrink! En härlig jordgubbsdrink med en obligatorisk jordgubbe i. Mums! Alla andra gästerna började ramla in och snart var det dags för middag. Vid ett långbord satt vi och njöt av riktigt god mat! Det serverades Kycklingfilé med bacon och till det en riktigt fräsch pastasallad med bland annat soltorkade tomater och feta ost. Ni kan ju gissa att jag fiskade efter fetaosten! Haha, älskar feta! Och sen var det vitlösbröd och ett stort fat med olika meloner och andra frukter till. Melon till maten måste ju vara det bästa som finns på sommaren!? Helt underbart!

Efter middagen var det dags för lite aktiviteter. Vi delades i i olika lag och skulle sedan svara på frågor för att se vilket tema varje lag skulle ha. Vårt tema var " Livet är en fest - Forever young", och för att markera detta fick vi ha på oss partyhattar med Hello Kitty på! Andra teman var : " finns det sol, finns det hopp" , " det är insidan som räknas" och så var det "ger gärna bort en peng eller två till andra" (mustaschkampen). Sen var det dags för vattenballongkastning! Man skulle kasta en varsin ballong till sin lagmedlem och om man klarade det så skulle man kliva ett steg bakåt. Det var ganska så nervpirrande, men ack så kul! Vissa blev ju ganska så blöta, så vi satte oss inne igen. Då var det dags för en rolig musikquiz! (ni kan ju gissa vem som vann).

Vi alla gjorde så bra ifrån oss på aktiviteterna att vi belönades med efterrätt! Det var kärleksmums som serverades och den var så god! foodorgasm typ. Och det bästa var att dom var inte snåla med bitarna heller. Det gillades!

Resten av kvällen var det mingel, prat och shotroulette! Jag hade en riktigt trevlig kväll, och hoppas att Otto och Lundin också hade det trevligt. Och att dom blev glada för presenterna! Otto fick ett härligt myskit av mig bestående av en flaska rosé, en bok, och god choklad! Och lundin fick ett bak-kit till när hon ska flytta till Lund. Det var en riktigt fin receptbok och en fin slickepott! Hoppas dom blev glada, men känner jag Otto rätt, så träffade jag mitt i prick!

Här kommer lite bilder från denna trevliga kväll!


Min fina sambo. Tror hans nya smeknmn blir super mario!


Här har vi lilla jag då va. Med hello kitty hatten på och även Fredriks mustasch!


Här har vi då Otto och jag. Mycket fina om jag får säga det själv!


Och den bjuder jag på!

Uppdatering om lägenheten

Jo alltså, i fredags så var jag och min sambo och tittade på en lägenhet. Vet knappt var jag ska börja. Den låg ju nära Högskolan och Maxi, vilket var jättebra. Och jag bara hoppades på att den skulle vara fin. Vilket den var. Riktigt fin! Möttes av tegelvägg i hallen. Sedan i vardagsrummet/köket var det ju snedtak. oh detta snedtak! Taket var vitt och fräscht. Sen var det takbjälkar högst upp. TAKBJÄLKAR! Helt underbart! Och sen en fondvägg med tegel i vardagsrummet. Ni fattar känslan ? Tänk er att ha tända ljus där, en filt, ett glas vitt och en bok. love it! Fredrik tyckte inte om det. Han tyckte verkligen inte om snedtak! Så vi är typ olika när det gäller tak då alltså.
Badrummet i denna lägenhet. Badrummet! Helt nyrenoverat med snyggt handfat ( som en skål ovanpå bordet) Helt underbart! Sen var det ju sovrummet. Stort, vitt och fräsht. Just det! Nämnde jag en liten walk-in closet? Jovisst fanns de det!
Men som sagt, Fredrik gillade inte denna lägenheten. Han kände sig inte hemma, vilket jag förstår. Vill ju att han ska trivas. Fastän jag typ gått miste om min drömlägenhet. Men men. Vi ska ju båda vara lyckliga och glada över vårt val. Så är det! Vi letar nu vidare efter större lägenhet. Så det får ta den tid det tar, så många lägenhetsvisingar det tar. Men vi kommer hitta vårt nästa hem!

Bjuder på en bild som jag tog när jag och Fredrik satt vid Nissan och diskuterade lägenheten. Många tankar som snurrar i våra huvuden.


Dagen med stort D!

Godmorgon!

Hade världens konstigaste morgon! Vaknade som vanligt när Fredrik skulle till jobbet. Han har en tendens att gosa med mig fastän jag ligger och sover. Så vaknade i hans armar. Gick upp då och kollade på tv. Men gick tillbaka till sängen för att kolla därifrån (sängen var ju fortfarande varm, mycket varmare än soffan). Somnade. Sen vaknade jag några timmar senare, och så kollade jag runt i rummet. Kollade vad som var på tvn. Tråkigt. Så jag gjorde ett medvetet beslut om att somna igen. För att det inte fanns annat att göra. (Försöker ignorera det faktum att det väntar massa disk på mig).

Men, nu är jag vaken. Har duschat och lagat mat till Fredrik. Dom serverar ingen lunch på hans jobb idag för många har semester, så han var precis hemma och åt lite. Vi pratade lite om eftermiddagen. Så spännande det ska bli!
Runt 14.45 ska jag gå in till stan där jag och min fina vän Evelina ska till make up store på varsin privat make up lektion. Det ska bli kul! Sen får man ju shoppa för 500 kronor med. Aldrig fel ju!Direkt efter det ska jag och Fredrik åka och kolla på lägenhet ju! Hoppas hoppas på en riktigt bra planlösning så det är något att ha. Annars trivs jag ju ganska bra i denna lägenheten. Vi får se helt enkelt!

Nu blir det lite OC för att fördriva tiden lite.

Ha det bra idag!

Kycklingwok

lägenhetstittande och önskelista

Imorgon, fredag, ska jag och sambo Fredrik titta på en ny lägenhet. En tvåa som ligger vid högskolan. Och det är ju bra för vi båda ska ju studera, plus att maxi (favoritaffären) ligger där. Jag längtar som bara den till imorgon,  tvingade till och med Fredrik åka dit och titta på området och huset. Och gissa vad!? 20 meter från huset ligger det en tennisplan! Trodde nästan inte mina egna ögon. En lekplats och stor gräsplätt fanns det också. Åh va kul det ska bli imorgon!

Med lägenhetstittande kommer ju också funderande om saker som vi behöver/inte har eller som vi skulle vilja förnya! Vi har sagt att om vi flyttar dit, så kommer vi ta min dubbelsäng som för tillfället är hos mina föräldrar. Det enda som ska köpas till den är en ny sängstomme för den som är till sängen nu är lite "prinsess-aktig", vilket Fredrik inte känner att det är något han vill ha. Vi har redan hittat en på blocket för en billig peng som vi troligen ska köpa i vilket fall. Sen kommer det ju nya lakan och så (iom vi går från 120 säng till 160/180 säng). Och så vet vi inte hur det blir med förvaring och så. Så det kanske kommer behövas någon byrå till sovrummet. Om det blir denna lägenheten så kommer det kännas kul att kunna säga "det ligger nog i sovrummet". Knasiga smågrejer för vissa, men det är såndana grejer jag gillar.
När vi köpte ny soffa så slängde vi ju den gamla, och med den försvann även soffborden. Ganska skönt om jag får säga mitt. Så ett nytt soffbord blir det kanske. Sen tänker jag; matta? beror nog på hur golvet ser ut och lite så.

Nu till köket. Jag vill ha en kavel. så jag kan baka ordentligt. och sen önskar jag mig en korg med allt som man vill ha till matlagning, men som man alltid glömmer köpa när man handlar. Typ delikatessgrejer och saker som soja, olivolja och andra oljor och massa sånt. önske önske önske!

usch. Känner att jag drömmer mig bort nu. Dags att komma tillbaka till verkligheten! Matlagning står nog på schemat nu. Ska göra kycklingwok med nudlar och ris (till fredrik) och ikväll blir det nog mys framför en film eller liknande!

Ha en riktigt trevlig kväll!

bråka med bloggen

Det är typ det jag gör. bråkade med den, blev sur och raderade allt.
Så nu är den svartvit. Tänker.. lika bra. det är ju ändå bara text och bilder som ska synas här.

fick verkligen damp på de. så tror jag skrämde Fredrik. haha rätt åt honom! han sitter ju ändå bara och spelar.
har inte skrivit här på ett tag. ett väldigt bra tag. ska kanske göra det till vana att skriva här minst en gång om dagen (kommer aldrig hända så hold your horses)

nu måste jag ta upp något ur frysen. funderar på att göra wok med kyckling. med nudlar. gubben vill dock inte ha nudlar, så kanske gör en portion ris med. vill.ha.nudlar.


pusspuss sålänge